Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Avionul-radar de deasupra României si lectica trasa de ofiteri


Maria Diana Popescu, Agero
 
Ce minuni au facut jucatorii cu experienta ai scenei politice la inundatiile de Pasti? Cind suvoaiele au luat pe nepregatite 27 de localitati teleormanene, au afisat profilul de autoritate parasutata din interese pur politice, fara legatura cu dezastrele, pierderile si nazuintele localnicilor. S-au costumat asemenea lui Kim Giong-un si s-au plimbat ca faraonii cu o salupa-lectica, trasa de pompieri si ofiteri de la I.S.U. prin milul de pe ulite. Asaltat de blitz-urile televiziunilor, alaiul a inaintat cu greu prin locurile acoperite de ape, care vor fi insamintate pentru campaniile viitoare, evident, nu agricole, ci electorale. Care sa fie diagnosticul lor? Rog un medic specialist in bolile capetelor politice sa-mi raspunda. De cite ori se isca furtuni sau ploi din senin, in locuri hasurate de Putere, ma gindesc cu dragoste la tehnologia HAARP, instalata cu teatrala cumsecadenie pe teritoriul tarii noastre. Bravo! Avem si scut la Deveselu! Sintem dotati dupa ultima moda cu utilaje facatoare de dezastre! Cu toate acestea, e musai sa fim indulgenti si sa nu uitam ca unul dintre ocupantii barcii pneumatice a facut mari minuni la referendumul din 29 iulie, 2012. A reusit sa invie mai multi morti pe care i-a teleportat la urne. Asta da, realizare! Ce diguri de protectie? La ce bun sa cheltuiasca ei bani cu  redirectionarea albiilor periculoase? Este extraordinar sa fii vinovat, dar sa nu ti se poata imputa nimic. Regret nespus efectele inundatiilor suferite de romanii din Teleorman, dar, plimbarea premierului, a vicepremierului si a sefei apelor din guvern cu barca pe ulite, insotiti de agenti S.P.P. si care de televizie, este cel mai ridicol numar de circ electoral, prin care au incercat sa arate ca le pasa de suferintele napastuitilor. Cu totii stim ca estimarea dezastrelor produse de ape se face de la inaltime, din elicopter.

Un avion-radar francez efectueaza misiuni de patrulare deasupra Romaniei
 
Oare, daca, Doamne fereste, ar veni un razboi, ce-ar face autoritatile  de la Bucuresti care mint non-stop, dau vina unii pe altii si se prezinta costumati in mari democrati? Dinspre Ucraina vine miros de praf de pusca, Putin Cuceritorul a bagat in fibrilatii S.U.A. si U.E. Un avion-radar francez efectueaza misiuni de patrulare deasupra Romaniei din trei in trei zile, ca masura de „reasigurare” a membrilor est-europeni ai N.A.T.O., iar alte patru avioane de vinatoare, pe care Franta le-a pus la dispozitia N.A.T.O., vor participa la politia cerului deasupra tarilor baltice. Duminica, 27 aprilie, vor decola de la o baza aeriana din Polonia, a anuntat generalul Pierre de Villiers, sef al statului major al armatelor franceze, aflat intr-o vizita la Washington (A.F.P.). Ma rog, masurile sint puse pe seama actiunilor Rusiei in Ucraina. De, asa ne trebuie! Aviatie militara nu prea mai avem, armata, doar cu numele, flota noastra a disparut cu dosare cu tot, noroc cu fregatele cumparate din resturile flotei britanice. Iata, dupa un sfert de veac de la lovitura de stat, un deceniu de la integrarea in N.A.T.O. si 7 ani de Uniune Europeana, romanilor le trec avioane de razboi pe deasupra capetelor. Ce-am cautat am gasit. Traim viata pe care am dorit-o! Te uiti la exemplarele Puterii si te intrebi daca au vreo alta legatura cu tara, in afara celei de vinzator de neam!
 
De astfel de declaratii te indragostesti pe loc
 
Si fostul presedinte ceh Vaclav Klaus, eurosceptic declarat, a afirmat intr-un interviu acordat televiziunii cehe CT24: „S.U.A. si Occidentul poarta intreaga responsabilitate a crizei care loveste Ucraina de citeva luni. Rusia trebuie lasata sa-si contureze singura viitorul, fara ingerinte straine, Ucraina, urmind sa aleaga daca doreste sprijinul Occidentului sau al Rusiei. Nu cred ca Rusia este vinovata de ceea ce s-a intamplat in Maidan (Piata Independentei din centrul Kievului).” Vaclav Klaus a criticat dur pozitia S.U.A. si a Uniunii Europene cu privire la valoarea asistentei financiare acordate Ucrainei. Vicepresedintele american Joe Biden a promis Ucrainei, cu prilejul vizitei sale la Kiev, un ajutor de 50 de milioane de dolari pentru „dezvoltarea reformelor politice si economice si consolidarea parteneriatului cu SUA.” „Nu sunt un adept al distribuirii internationale de bani, iar aceasta suma meschina si amuzanta constituie doar 0,06% din PIB-ul ucrainean si ma intreb cat a costat zborul vicepresedintelui Joe Bidden in Ucraina? Nu se apropie cu aproximatie de aceasta suma?”, a declarat Vaclav Klaus. De astfel de declaratii te indragostesti pe loc.

Oameni buni, ce aveti cu femeia daca e libera, frumoasa si pe tocuri rosii?

 Completam lista minunilor din Saptamina Luminata cu Ileana! Cosinzeana care, din fotoliul de ministru, a semnat doar felicitarile de Craciun si de Pasti, a taiat panglici, a calarit ponei si biciclete si a luat, scrie presa, pe linga altele, bonusul cel mare din spatele Galei Bute! Oameni buni, ce aveti cu femeia daca e libera, simpatica si pe tocuri rosii de 15 cm in bucatarie? Ca nu prea stie ce inseamna frumusetea traditionala si crestina a Bucovinei, care merita respect, e o alta poveste. Putina obiectivitate nu strica! Si-a facut si ea campanie electorala cu buget redus si tupeu de calitate, pina la briu populara, in jos, p.m.p., in blugi. E treaba ei cu cine, pe unde pozeaza si in ce bucatarie se baga! Mai degraba a fost o campanie pentru maritat, credibilitatea politica nu mai are, oricum. Priceputa la toate, la alegerile trecute a facut sarmale, acuma a framintat cozonaci, i-a pus in cuptor, s-a plimbat cu mocanita la Moldovita. De ce sinteti invidiosi? stie sa se insinueze in multime costumata traditional, uitind ca cinstea, sinceritatea, moralitatea (sa nu furi, sa nu minti, sa nu inseli) sint paragrafe ale legii crestine. Trebuie sa recunoastem, singurul care a reusit s-o ingenuncheze a fost cuptorul, precum arata imaginile video. Demonstratiile sale nu mai misca popular decit pe cei cu mintea in concediu permanent. Pentru ca institutiile statului au devenit spectatoare fidele, toate exemplarele Puterii de la 1989 incoace trebuie deferite unui tribunal al poporului pentru vina de a fi ruinat tara din temelii si pentru instituirea acestui haos national, ca alchimie protectoare a jafului si coruptiei, intrate ireversibil in alcatuirea lor.
Maria Diana Popescu, Agero
Sursa: www.agero-stuttgart.de


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page