Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fregata americana USS Taylor intra în Marea NeagraFregata americana USS Taylor a traversat marti stramtoarea Bosfor indreptandu-se catre apele Marii Negre, anunta marti presa turca si portalul marinei armatei Statelor Unite.
Fregata a mai participat anul acesta la o misiune in Marea Neagra pentru a securiza zona in timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. Dar, la 12 februarie, propulsorul ei a fost avariat in timp ce se pregatea sa ancoreze in portul turc Samsun pentru realimentare si nava a scoasa temporar din exploatare pentru efectuarea reparatiilor.
'USS Taylor isi va continua misiunea planificata in zona de operatiuni a Flotei a VI-a. Aceasta misiune include sprijinirea operatiunilor de asigurare a securitatii maritime si cooperarea cu partenerii regionali si cu aliatii NATO sub aspectul instruirii si interoperabilitatii', se mentioneaza intr-o declaratie postata pe site-ul marinei militare americane.
In prezent, in Marea Neagra se mai afla si distrugatorul USS Donald Cook, trimis in aceasta zona pentru a efectua manevre comune cu fortele navele din Romania, Bulgaria si Turcia, reaminteste Xinhua.
In contextul evenimentelor din Ucraina, Rusia a acuzat Statele Unite si Turcia ca au incalcat Conventia de la Montreaux, intrucat, dupa criza provocata de anexarea Crimeii, unele nave ale marinei americane ar fi stationat in apele Marii Negre mai mult de 21 de zile, limita prevazuta de respectiva conventie semnata in anul 1936.
AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: )
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page