Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Bancuri primite de la cititori

La furat de pepeni
Un taran se ocupa de cultivatul pepenilor. La un moment dat niste copii au inceput sa intre noaptea pe plantatie si sa fure din pepeni. Omul se gandeste si se gandeste pana ii vine o idee, care in mod sigur ii va speria pe copii. Asa ca pune pe camp o placuta pe care scria: "Un pepene de pe acest camp a fost injectat cu cianura".
Ziua urmatoare taranul vine pe camp si vede ca nu lipseste nici un pepene, dar gaseste o alta placuta langa cea pusa de el: "Acum sunt doi".
*
Gogu si principiul
Ajuns in Bucuresti dupa o calatorie cu trenul, Gogu urca intr-un taxi aflat la Gara de Nord.
- Unde sa va duc? il intreaba taximetristul.
- In Principiu, raspunde Gogu.
- Cum in principiu?! se arata taximetristul nedumerit.
- Da,da, zise Gogu. Am auzit ca, in principiu, la Bucuresti se gasesc de toate.
*
Batranetea bat-o vina
Doua batranele s-au hotarat sa mearga impreuna in vizita la prietena lor Clementina. Ajunse acolo au fost primite cu multa bucurie de ea si au fost tratate cu o cafeluta. Dupa ce au stat putin de vorba Clementina le spune:
- Vai, dragele mele am stat atata de vorba si nu v-am facut nici o cafeluta. Vin acum cu ea. Si asa, din uitare in uitare, le-a facut vreo sapte cafelute, pana sa plece. In drum spre casa, una din ele ii spune celeilalte:
- Ai vazut ce s-a sclerozat Clementina? Am stat atata timp la ea si nu ne-a dat nicio cafeluta!
- Cum draga ai fost la ea si nu m-ai chemat si pe mine?
*
Tehnologie romaneasca de varf
Un american, un japonez si un roman discuta despre tehnologie. Americanul spune:
- Sa vedeti cat de departe s-a ajuns la noi din punct de vedere tehnologic: am inventat o masinarie la care bagi la un capat un porc si pe partea cealalta apar carnati, caltabos, sunca ...
Japonezul spune:
- Ei, asta nu-i mare lucru... Noi am inventat o masinarie la care bagi la un capat un sac de nisip si pe partea cealalta apar cristale de cuart, pahare de cristal...
Romanul spune:
- Fleacuri, baieti!!! La noi s-au apucat 10 muncitori la ora 8 dimineata sa puna fundatia la o fabrica de alcool... Ei bine, la ora 10 erau beti toti!
*
Previziuni meteo dupa semne
Trei cautatori de aur in Alasca se pregateau de iarna si au taiat doua stive de lemne in jurul cabanei. Seara stand de vorba se intrebau daca lemnele or sa fie de ajuns si atunci unul din ei a propus ca John care stia ceva din limba indienilor sa se duca la tribul din vale si sa intrebe despre cum va fi iarna. A doua zi, zis si facut. John s-a dus la seful tribului, a fumat cu el pipa pacii si la intrebat daca iarna va fi o iarna grea. Seful de trib s-a uitat in zare in sus si a spus: "Va fi o iarna grea". Afland aceasta veste cautatorii de aur au mai taiat doua stive. Seara stand de vorba se intrebau daca iarna nu va fi si lunga nu numai grea si John s-a dus din nou la seful de trib sa intrebe. Seful de trib s-a uitat in zare in sus si a zis: "Va fi o iarna lunga si grea".
Afland si aceasta veste cautatorii de aur au mai taiat doua stive. Seara stand de vorba se intrebau daca iarna nu va fi si foarte lunga si foarte grea si John s-a dus din nou la seful de trib sa intrebe. Seful de trib s-a uitat in zare in sus si a zis: "Va fi o iarna foarte lunga si foarte grea". Cam intrigat John la intrebat pe seful de trib: "Mare sef spune-mi si mie dupa ce cunosti toate acestea". Seful de trib a raspuns "Ma uit acolo sus - vad om alb taie multe lemne".

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page