Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Desfiintarea Cancelariei Premierului, bucuria securistilor

Premierul pedelist al Romaniei, un boBoc de baiat, este din zi in zi tot mai surprinzator. Dupa ce in campania electorala a prostit intelectualul bugetar cu cresteri salariale de 50 de procente, guvernul pe care-l conduce anunta reduceri pe toate fronturile. Cu alte cuvinte, nu numai ca profesorii si altii ca ei nu vor primi ce li se cuvenea prin lege, dar le vor fi taiate pana si veniturile existente. Vor disparea ca prin farmec numeroase sporuri care mai rotunjeau lunar buzunarele bugetarilor. Mic la stat, mare la sfat, aghiotantul lui Basescu le-a facut oamenilor o promisiune ferma – vor primi anul acesta o crestere salariala de 5%, in 2 transe. Si ca sa se simta bine cu fetele alea de fraieri, Boc i-a anuntat ca reducerile pornesc de la varf. Mai exact, a inceput cu desfiintarea Cancelariei Primului Ministru, o miscare surprinzator de pozitiva a actualului executiv. Poate singura. Astfel, cancelarii de lux, care gravitau cu salariile lor babane, umfland semnificativ cheltuielile Palatului Victoria, au fost lasati cu buza umflata. Deocamdata. Oricum erau pilele fostului executiv.

Desfiintarea cancelariei premierului este in primul rand folositoare micului Boc, care, spre deosebire de Tariceanu, a stiut sa-si indeparteze din coasta ofiterii sub acoperire. Zeci de securisti ai Epocii de Aur colcaiau din vremuri imemorabile, in fruntea agentiilor din subordinea Guvernului.

Daca amintim numai doi dintre acestia, veti intelege ce vrem sa spunem. Este vorba despre ofiterii de Securitate, Aleodor Francu, ultimul sef al Cancelariei inaintea lui Dorin Marian si supermilionarul Dan Dumitru, fost sef al Oficiului pentru Gestionarea Relatiilor cu Republica Moldova.

Cum orice securist are 7 vieti in pieptu-i de arama, mazilirea baietilor cu ochi albastri a insemnat de fapt o reasezare a acestora pe bani mai multi. Francu este prezent in capul bucatelor la Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), societate de stat exceptata de la grila de salarizare nationala, in sensul ca retributiile angajatilor sunt aliniate la cele europene. Adica, directorii sunt platiti printr-o lege speciala, cu sume care variaza de la 8.000 la 10.000 de euro lunar. Bani pesin. In ceea ce-l priveste pe fantomaticul ofiter, Dan Dumitru, nu trebuie sa ne facem griji. Lucreaza intens la firmele de consultanta sub acoperire ale Serviciului de Informatii Externe – P&S Consoulting Ltd si Valsa Management din coasta omului de afaceri, Dinu Patriciu. Sotia sa, Anca Dumitru, incadrata tot la categoria SIE, a fost numita in decembrie sefa Bursei de Valori Bucuresti. Adica tot un fel de paznic la sacul cu bani.

Eduard Ovidiu Ohanesian

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page