Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

VLADIMIR PUTIN n-are loc în PROFETIE?


Nu discutam acum despre implinirea unei anumite profetii, ci de modalitati de implinire a lor chiar si atunci cand cursul marilor evenimente de pe lume ar parea sa fie imposibil de implinit asa cum sunt scrise in Sfintele Scripturi. In primul rand, profetiile biblice sunt pline de simboluri si intelegerea lor nu tine de inteligenta, ci de intelepciune. "Aici e INTELEPCIUNEA. Cine are pricepere sa....", Apocalipsa 13, 18 sau "aici e mintea plina de intelepciune", Apocalipsa 17,9. Suntem la momentul in care trebuie sa recunoastem ca INTELEPCIUNEA este ceva mai altfel decat INTELIGENTA. In ultimul timp INTELEPCIUNEA nu prea a mai dat inainte, iar INTELIGENTA desi pare ca a dat pe dinafara de multa, ne dezamageste ca in cazul "ZBORUL 370", in legatura cu neputinta ei de a iesi in fata cu adevarurile intamplate.
Sa luam sub observatie cateva esantioane reprezentative de profetie care aduc in timpul nostru niste mirari interesante. "Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara cu zece coarne si sapte capete", Apocalipsa 13, 1. Nici o sugerare macar, ca cele ce urmeaza sunt implinire a acestei profetii, doar o dovada ca ea se poate implini in momentul cand toata lumea este sceptica asupra acestui lucru. Nu va fie teama de "fiarele", "capetele" si "coarnele" profetice pentru ca ele nu sunt "uraciuni diabolice" gata sa se napusteasca asupra cuiva, ci sunt imperii, aliante imperiale, imparatii, imparati, entitati politice, militare, financiare, religioase cu roluri specifice in istoria de pe urma a lumii. Nu ne aflam in lumea stihiilor, ci a realitatii in desfasurare de evenimente printre oameni. Nu este rolul meu sa spun cine este o anume fiara din profetie, un anume cap sau corn, dar cand interpretarea pare sa intre in clinci si realitatea imi sugereaza rezolvarea, imi place sa fiu prezent. Cu Putin sau oricine altcineva in locul lui - nu are importanta -, G8 a devenit fuga G7. Nu se poate pentru ca sunt 8. Uite ca se poate fiindca sunt doar 7.  Ca la Sfanta Carte.
De la formarea UN sau EU, "cele zece coarne pe care le-ai vazut, sunt zece imparati... care vor primi putere imparateasca timp de un ceas impreuna cu fiara.  Toti au acelasi gand si dau fiarei puterea si stapanirea lor", Apocalipsa 17, 12-13, profetia pare imposibila.  Natiunile Unite sunt multe, UE depaseste si ea statistic 10 etc. Mi-aduc aminte de situatia PCR mare, CC al PCR mai mic, Biroul Executiv al CC al PCR si mai mic.  Consiliul de Securitate, forta motrica a UN sau comitetul de baza al UE, sau alta formatiune cu putere de implementare in globalitate cam inlatura scepticismul in implinirea exacta a profetiilor. Lui "nu se poate" i se va raspunde simplu si real "SE POATE".  
In capitolul 9 din Apocalipsa, profetia a trecut doua mii de ani, privita ca de domeniul fantasticului.  Imaginea descrisa este aceasta: "LACUSTELE acelea semanau cu niste cai pregatiti de lupta... Aveau niste platose ca niste platose de fier; si vuietul care-l faceau aripile lor, era ca vuietul unor care trase de multi cai care se arunca in lupta. Aveau niste cozi ca de scorpii cu bolduri. Si in cozile lor statea puterea.."
Primii inventatori de LACUSTE, printre care si Henry Coanda si Aurel Vlaicu, amintiti ca mai mari ai neamului nostru, s-ar mira si ei de vuietul aripilor, de scorpiile cu bolduri care au nascut "drone-ul" si care pot intuneca la propriu vazduhul ca un nor de lacuste. Ceea ce pana in secolul nostru nu se putea concepe si depasea imaginatia cea mai indrazneata, trecand profetia la cosul cu povesti de necrezut, iata, ne zguduie ferestrele si la propriu si la figurat. Adica aparentul "nu se poate" este inlocuit de evidentul "SE POATE".
 
Nu este subiectul de fata care profetie se implineste si cum se implineste acum. Dar este subiectul nostru sa spunem ca nimic nu mai poate sta in calea implinirii lor si toate elementele de intelegere a dezlegarii tainelor lor ne stau sub priviri. Dupa cel de al doilea razboi mondial lumea a intrat in starea profetica de pe urma.
Oamenii pot gresi in interpretarea lor pentruca odata cu marirea inteligentei ne chinuim disperati sa mai tinem de ramasitele de intelepciune sa nu le pierdem de tot.  Profetiile Scripturilor insa se vor implini la numar, la dimensiuni si la continut asa cum ne-au ramas mostenire. Un alt Putin poate va fi chemat sa intre IN sau dat afara DIN ca sa..., un alt soi de lacuste pe cerul zilelor noastre, dar toate in cadrul Scripturilor Sfinte.

Benone Burtescu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page