Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

(Corespondenta) Chisinaul opteaza pentru semnarea Acordului de asociere cu UE în aprilie


Corespondentul AGERPRES, Cornel Ciobanu, transmite: Autoritatile de la Chisinau opteaza pentru semnarea Acordului de asociere cu UE in luna aprilie, a declarat marti presedintele Parlamentului Igor Corman, in cadrul unei intrevederi cu un grup de europarlamentari
'Republica Moldova trebuie sa semneze Acordul de Asociere cu UE in luna aprilie', a declarat Corman, potrivit unui comunicat al Parlamentului. El a mentionat ca semnarea Acordului de Asociere cu UE este obiectivul principal al autoritatilor de la Chisinau, fiind sustinut de o vointa politica puternica. 'Liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii nostri nu a fost un cadou din partea UE si nici o reactie la contextul geopolitic. Decizia a reprezentat o confirmare a faptului ca noi nu doar adoptam legi, ci le si implementam', a precizat Igor Corman.
 El si-a exprimat increderea ca stabilitatea politica din tara sa reprezinta un cadru favorabil pentru continuarea implementarii reformelor si informarea cetatenilor despre beneficiile integrarii europene a Republicii Moldova. Totodata, Igor Corman a reiterat importanta continuarii dialogului cu Federatia Rusa atat pe dimensiune parlamentara, cat si guvernamentala si dezvoltarea relatiilor comerciale si economice cu statele din CSI.
 Europarlamentarul roman Monica Macovei a dat asigurari ca UE pledeaza pentru democratie si stabilitate in Republica Moldova. 'Vom discuta cu statele membre UE ca Acordul de Asociere cu UE sa fie semnat cat mai curand', a punctat europarlamentarul.
 Un grup de parlamentari europeni, in frunte cu Monica Macovei, se afla in Republica Moldova, unde marti si miercuri se va desfasura cea de-a 18-a reuniune a Comitetului de Cooperare Parlamentara R.Moldova-UE.
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat saptamana trecuta o decizie a Consiliului European de a semna acordurile de asociere, inclusiv sectiunile de liber schimb, cu Republica Moldova si Georgia, nu mai tarziu de luna iunie a acestui an. Pana atunci, semnarea Acordului de Asociere si a sectiunii sale de liber schimb cu Republica Moldova si Georgia era programata sa aiba loc pana la sfarsitul lunii august, dupa ce aceste documente au fost parafate cu prilejul summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013.
AGERPRES/(editor: Pepa Sita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page