Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MODERNIZAREA TARII versus MODIFICAREA CONSTITUTIEI

 

MODERNIZAREA statului fanarioto-comunist, stat bazat pe clientela si privilegii, nu consta nici in numarul de camere ale parlamentului si nici intr-un numar mai mare sau mai mic de parlamentari. E bine sa fie o singura camera si cel mult 220 de deputati, dar

- primul act de modernizare consta in ocuparea posturilor administrative, cu exceptia celor de ministru, numai pe baze strict profesionale. Politizarea tuturor structurilor statale este un grav act de sabotare a statului roman. Incapatanarea autoritatilor de a nu folosi specialisti pentru accesarea de fonduri structurale aduce mari prejudicii romanilor creand somaj, scaderea nivelului de trai, abandonul tarii de catre tineri, decese premature etc.

- al doilea act major de modernizare, consta in subordonarea programei scolare, in intregime, formarii CARACTERULUI, concomitent cu substituirea invatamantului pasiv bazat pe memorare cu un act educational activ si creativ.

TAXAREA EXCESIVA A MUNCII concomitent cu privilegierea unor sectoare profesionale bugetare, batjocorirea medicilor si a profesorilor concomitent cu stipendierea excesiva a "puterilor" este un act deliberat de subminare a statalitatii romane. Dupa cum SIFONAREA aproape generalizata a bugetului catre „clientela", semnarea de contracte confidentiale pe bani publici, si obtinerea de comisioane „legale" in urma achizitiilor publice sunt acte care dovedesc caracterul fanarioto-comunist al regimurilor postdecembriste.

CEDAREA proprietatilor comunitare in Transilvania, proprietati ale fondurilor de studii si religioase, nu este doar un act antistatal, de lasitate si „oportunitate" politica pentru guvernantii temporari, ci si o incalcare JURIDICA GRAVA A PROPRIETATII.

Politicii sovine, rasiste, autonomiste pe criterii de rasa la care din nestiinta si lasitate s-au asociat guvernantii trebuie sa-i fie opusa o politica inteleapta de RECUPERARE A MAJORITATILOR MAGHIARIZATE, benefica Europei bazate pe diversitate, girata de Uniunea Europeana si in primul rand de Germania.

Octavian Capatina

Deputat 1990-1992

Membru al Constituantei 1990-1991,

Autor a unui proiect de modificare a Constitutiei in 1998 ,

care prevedea unicameralismul si reducerea numarului de deputati

(publicat in „Romania absurda" 1998, ed Negoiu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page