Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Comunicat de presa

PARTIDUL "PENTRU PATRIE"

Bucuresti, sector 5, str. Veseliei 21A, Tel. / fax. 021.424.1550

Tel. 0722.749.249, e-mail: ppp1993@gmail.com, www.pentrupatrie.ro

COMUNICAT DE PRESA

Cerem anihilarea atentatelor la adresa sigurantei si stabilitatii statului roman !

Partidul „Pentru Patrie" condamna cu fermitate hotararile adoptate de Adunarea Alesilor Locali din Secuime, din ziua de 12 martie a.c., pe care le considera ca fiind o grava ofensa adusa suveranitatii Statului National Unitar Roman, precum si integritatii teritoriale ale acestuia.

Dorim sa reamintim, in modul cel mai serios, celor 300 de alesi locali de etnie maghiara din judetele Covasna, Harghita si Mures, ca in conformitate prevederile Constitutiei Romaniei, singura limba oficiala in Romania este limba romana, iar „suveranitatea nationala apartine poporului roman", nici un grup sau persoana neputind exercita suveranitatea in nume propriu.

In aceste conditii, consideram ca hotarile adoptate de Adunarea Alesilor Locali din Secuime, de a declara limba maghiara ca a doua limba oficiala pe teritoriul celor trei judete, precum si aceea de a inainta Parlamentului Europei un memorandum prin care se cere numirea unui raportor european pentru cele trei judete, sunt ilegitime si constituie o grava infractiune impotriva prevederilor constitutionale.

De asemenea, dorim sa adresam un avertisment ferm tuturor acelor forte care, prin acest fel de manifestari ilegale si iresponsabile, ori prin declaratii referitoare la un posibil Parlament Secuiesc, provoaca tensionarea relatiilor interetnice in Romania, punind in pericol stabilitatea interna si echilibrul social. Consideram ca aceste forte atenteaza la insasi siguranta nationala, facind jocul unor forte externe, care nu vad cu ochi buni rolul important castigat de Romania, prin stabilitatea sa interna, in cadrul Uniunii Europene si Aliantei Nord-Atlantice.

Pentru aceste motive, cerem presedintelui Romaniei, primului ministru si institutiilor abilitate de Lege cu apararea sigurantei nationale, sa intreprinda masurile legale necesare anihilarii actiunilor aratate mai sus.

Am fost si ramanem adeptii Statului de Drept si pacii sociale, pentru care am militat si militam. Dar nu intelegem sa asistam pasivi la vulnerabilizarea si destabilizarea patriei noastre. 

                                   

Consiliul Politic al Partidului „Pentru Patrie"

          Presedinte executiv Presedinte

             Coriolan Baciu

 

Virgil Totoescu  

                                                        fost detinut politic anticomunist

Bucuresti, 15 martie 2010

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page