Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Concert Liviu Prunaru si Dana Protopopescu, la Bruxelles


Un concert de muzica clasica, avand ca protagonisti doi artisti romani de exceptie - violonistul Liviu Prunaru si pianista Dana Protopopescu, a avut loc in prestigioasa Sala Gotica a primariei din Bruxelles, evenimentul fiind organizat cu ocazia sarbatoririi a 20 de ani de activitate ai asociatiei Arthis - Casa de Cultura Belgo-Romana.
Evenimentul a fost realizat in colaborare cu MusicArthis, cu sprijinul vice-primarului pentru Solidaritate Internationala, al Institutului Cultural Roman la Bruxelles, al Comisiei Comunitare Flamande si Comunitatii Franceze.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Ahmed El Ktibi, vice-primar pentru Solidaritate Internationala de la Primaria Orasului Bruxelles, a evidentiat in cuvantul sau excelenta artistilor romani in muzica clasica, amintind-o pe violonista Lola Bobescu care a devenit cunoscuta pe scena internationala prin performanta obtinuta in 1937 la concursul Eugene Ysaye — predecesorul Concursului Regina Elisabeta — castigand locul al VII-lea.
Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, Stejarel Olaru, a felicitat comunitatea romana din Belgia pentru entuziasmul si calitatea initiativelor sale.
Printre participantii la acest eveniment s-au aflat ambasadorul Romaniei in Belgia, ?tefan Tinca, Eugen Cojocariu, secretar general Radio Romania International, Lilia Ticu, secretar 1 la Ambasada Republicii Moldova in Belgia, responsabila de Relatii Bilaterale si Michel-Etienne Van Neste, secretarul general al Concursului International Regina Elisabeta.
Aflat intr-o vizita la Bruxelles, la invitatia Casei de Cultura Belgo-Romane, Stejarel Olaru s-a intalnit, in dupa-amiaza aceleiasi zile, cu membri ai Federatiei Asociatiilor Romane din Belgia (FARB), jurnalisti Radio Arthis, artisti, intreprinzatori romani, lucratori din domeniul constructiilor, al serviciilor, infirmiere medicale precum si diversi reprezentanti ai comunitatilor religioase din Bruxelles si Anvers. Pe agenda oficialului roman s-a aflat discutarea situatiei comunitatii romane din Belgia si problemele cu care aceasta se confrunta.
AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page