Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Omagierea poetei Nina Cassian la Muzeul Palazzo Grimani din Venetia


In data de 21 martie, Ziua Mondiala a Poeziei, Muzeul Palazzo Grimani din Venetia doreste sa o omagieze pe poeta Nina Cassian cu ocazia publicarii in limba italiana a primului volum antologic de versuri, unul din cele mai importante titluri de poezie propuse de editurile italiene in ultimii ani (C’è modo e modo di sparire. Poesie 1945-2007, editie ingrijita de Ottavio Fatica, traduceri de Anita Natascia Bernacchia si Ottavio Fatica, Adelphi, Milano 2013).
Muzeul Palazzo Grimani va gazdui o conversatie despre profilul biografic si literar al Ninei Cassian la care vor participa ingrijitorul volumului Adelphi, Ottavio Fatica, si traducatoarea Anita Natascia Bernacchia.
Vor interveni, de asemenea, directoarea Muzeului Palazzo Grimani, Fiorella Spadavecchia, directorul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, Rudolf Dinu, si reprezentantele Asociatiei Culturale si ale scolii de Poezie „La Settima Stanza”.
Vor urma lecturi bilingve sustinute de membrii Asociatiei Culturale si ai scolii de Poezie „La Settima Stanza” si de studentii de limba romana de la Universitatea Ca’ Foscari din Venetia.
De asemenea, va fi proiectat si un interviu cu Nina Cassian, extras din filmul documentar „Noi, romani in lume”, realizat in 2010 de Maria stefanache.
Evenimentul este promovat de Directia Speciala pentru Patrimoniul istoric, artistic si etnoantropologic si pentru Reteaua de Muzee de Stat din Venetia si din localitatile lagunare, in colaborare cu Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si Asociatia Culturala si scoala de Poezie „La Settima Stanza”.

Poezia

De la acest creion porneste un drum de grafit
si pe drum umbla o litera, ca un caine,
si iata si un cuvant ca un oras locuit
in care, poate, voi ajunge maine.

Nina Cassian


INTRARE PE BAZA DE INVITATIE

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page