Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Imnurile României si Italiei, cântate de un cor de copii la Forumul economic România - Italia


ROMA, 17 martie 2014 - Forumul economic Romania - Italia organizat sambata, 15 martie, la San Salvo (provincia Chieti in Abruzzo) a fost unul deosebit: evenimentul nu a avut doar o tematica economica, nu s-a vorbit numai despre cifre, procente, oportunitati economice, fonduri europene, etc. Organizat de asociatia socio-culturala Decebal din San Salvo, asociatie partenera a CCIRO Italia, evenimentul a inceput cu un moment cu totul special: un cor de copii romani si italieni au intonat imnul celor doua tari, Romania si Italia.

“Acest cor de copii, organizat de asociatia Decebal participa la evenimente culturale cel putin o data pe luna la San Salvo. Integrarea romanilor in societatea din San Salvo se reflecta 100% in viata cotidiana a acestor copii”, ne explica cu mandrie presedintele asociatiei, Sigismund Puczi. In San Salvo, comunitatea romaneasca numara peste 900 de rezidenti.

   Forumul economic a fost deschis de catre autoritatile locale, reprezentate de Nicola Argirò, consilier regional si presedintele comisiei pentru Activitati productive din Regiunea Abruzzo, care a salutat buna organizare a evenimentului, multumind reprezentantilor CCIRO Italia pentru disponibilitatea organizarii acestui eveniment. Intr-o societate moderna, oportunitatile economice sunt un mijloc de a uni cele doua tari, Italia si Romania, de a intari relatiile si schimburile economice, a declarat Virginio Di Pierro pretedinte Lions Club San Salvo, co-organizator al evenimentului.

A mai intervenit Oliviero Faienza, consilier pentru activitati productive, care a confirmat disponibilitatea si interesul intreprinzatorilor din Abruzzo de a investi in economia romaneasca, dar si deschiderea institutionala pentru sprijinirea investitorilor romani in domenii precum turism, agricultura, comert, servicii, etc. Moderatorul intalnirii a fost jurnalistul Pino Cavuoti.

Reprezentanta Camerei de Comert si Industrie a Romaniei in Italia (CCIRO Italia), reprezentata la acest Forum de presedintele Eugen Terteleac si secretarul general Andrea Amato, a prezentat la aceasta intalnire oportunitatile economice disponibile in Romania, sectoarele economice valoroase precum energia, agricultura,  constructiile, infrastructurile, etc.  

Andrea Amato a vorbit despre fondurile europene la dispozitia investitorilor romani si straini si despre politicile si serviciile CCIRO Italia, care completeaza serviciile sistemului cameral romanesc la dispozitia IMM-urilor.

Incubatorul de IMM-uri, prezentat de Eugen Terteleac, este o comisie din cadrul CCIRO Italia, care este pregatita sa analizeze orice tip de cerere venita din partea intreprinzatorilor care doresc sa investeasca in Romania. Activitatea acestei comisii a starnit interesul celor prezenti, care au pus mai multe intrebari legate de fiscalitatea romaneasca, de oportunitati, dar si de siguranta investitiilor straine, birocratia institutionala din Romania. Investitorii prezenti nu au primit doar raspunsuri, ci si disponibilitatea unor intalniri cu experti din cadrul Camerei de Comert, atat la Roma, cat si la Bucuresti.

Presedintele ICEPS, Fausto Capalbo, a contribuit cu o prezentare si un istoric al schimburilor economice bilaterale Romania - Italia. Experienta presedintelui ICEPS, peste 50 de ani de activitate, a fost prezentata pe scurt in cadrul Forumului din San Salvo. Fausto Capalbo considera ca economia romaneasca poate absorbi experienta de succes acumulata de catre intreprinzatorii romani in Italia, dar in special experienta unor firme italiene din mai multe domenii de activitate (agricultura, constructii) asteptate in Romania.

“Un eveniment reusit, foarte bine organizat, un Forum economic care va produce rezultate importante. Vreau sa-i multumesc domnului Sigismund pentru oportunitatea oferita celor prezenti cu ocazia acestei intalniri. Asociatia Decebal devine un partener al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei in Italia si va beneficia de tot sprijinul institutional si al meu personal in proiecte de interes comun, derulate in regiunea Abruzzo”, a declarat Eugen Terteleac.

CCIRO ITALIA - 17 martie 2014

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page