Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fraude financiare inocente... (8)

Pentru crestini totul pleaca de la Ierusalim si Fiul lui Dumnezeu. Cei care au adus vestea cea buna la Roma trecand prin Egipt si Nordul Africii au imbratisat dimensiunea imperiala a credintei, cei veniti in Europa prin Asia Mica au imbratisat filozofia greaca, asa ca atunci cand s-au reintalnit in Balcani nu numai ca fratii crestini nu s-au mai inteles unul cu altul, ci a inceput dihonia, lupta fratricida pana azi. Cruciade, razboaie religioase, razboi rece intre crestini.

Falimentul financiar greco-ortodox i-a trezit la realitate pe occidentali. Proiectul Euro(pa) nu reface de la sine unitatea crestinilor compromisa grav de la Marea Schisma pana la Conciliul Vatican II, 1054-1965. O situatie absolut inacceptabila de 1.000 de ani. Roma a incercat refacerea unitatii cu spada cruciatilor. Imparatul Bizantului si Papa refac unitatea crestina la Conciliul de la Florenta 1439. Ambele initiative esueaza in final si germanii protesteaza violent, se rupt de Roma cu o noua schisma, cea occidentala.

Dupa caderea Constantinopolului si razboaiele religioase dintre catolici si protestanti Sfantul Imperiu Roman se degradeaza. Revolutia Franceza ii da lovitura de gratie. 1806 Napoleon il desfiinteaza.

Urmeaza un secol de materialism, de euforie tehnico-stiintifica, ce culmineaza cu un Imperiu German II, protestant, nationalist, militarist si sinucigas in primul razboi mondial. Drama Europei fara autoritatea Romei continua cu Imperiul German III, national-socialist, rasist si dezastrul celui de al doilea razboi mondial.

Dupa cinci sute de ani de lupte fratricide catolicii si protestantii refac structurile Sfantului Imperiu la Roma in anul 1956: Piata Comuna, Uniunea Europeana. Greco-ortodocsii comunisti se baricadeaza, sub comanda Moscovei, in spatele Cortinei de Fier pana cand accepta falimentul izolarii si revin la normalitate, cooperare cu occidentalii. Astfel ajung in UE ortodocsii greci, bulgari, romani si maine cei sarbi. 10% din populatia UE.

Ceea ce n-au reusit cruciatii, unitii, materialistii, secularizatii, nationalistii, socialistii, comunistii iata ca reuseste azi Roma cu UE, care nu cere altceva decat respectarea codului canonic romano-catolic actualizat si modernizat, acquis communautaire, unitatea crestinilor occidentali si ortodocsi.

Insa nu toti greco-ortodocsii, protestantii si israelitii vad cu ochi buni succesul Romei si se unesc in lupta pentru destabilizarea proiectului Euro(pa). Falsifica statistici, ataca moneda unica europeana, care are si menirea de a-i ridica pe ortodocsii greci, romani si slavii de sud la nivelul occidentalilor.

1000 de ani de lupta pentru refacerea unitatii crestine a devenit vizibila la frauda financiara si falimentul greco-ortodox din zilele noastre. Un accident, dar care ne obliga sa vedem ca unitatea crestinilor nu poate fi inlocuita cu nimic, nici macar cu EURO.

Viorel Roman

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page