Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

România între Est, Vest si telestelianizare

Ion Maldarescu   Luni, 17 Martie 2014
Situatia creata in apropierea granitei tarii nu are nici pe departe darul sa-i linisteasca pe romani. Atmosfera este incarcata si luandu-se in considerare interesele geopolitice ale Occidentului si ale Federatiei Ruse, situatia poate degenera rapid dintr-un Razboi Rece intr-un conflict armat. Si de-o parte si de cealalta au fost semnalate concentrari importante de forte militare, realitate ce nu poate fi pusa pe seama barfelor sau a scenariilor S.F. Exista informatii ca Rusia ar fi trimis in Transnistria 700 de militari din trupele speciale, iar Grupul Operativ al fortelor militare ruse din Transnistria recruteaza voluntari in postura de provocatori, scopul fiind destabilizarea situatiei in regiunea Odesa din Ucraina.

Tara arde-n foc si baba se piaptana!
 Faptul ca Disputa dintre Rusia si Ucraina cocheteaza cu starea de razboi impune luarea unor masuri adecvate din partea conducerii Romaniei, dar ce te faci cu diversiunile? Pentru a nu lua calea pribegiei si a cauzei pierdute, pentru a ramane lipit de fotoliul rezervat celui care are menirea, datoria si obligatia sa apere interesele romanilor, prim-ministrul celui de-al patrulea guvern din seria Ponta - il voi numi „GP4” - a batut palma cu Coloana a V-a a „tarii vecine si prietene” (indirect, si a Rusiei). U.D.M.R.-ul, organizatie etnica, anticonstitutionala ca partid politic, a observat TIR-ul guvernamental marsand in deriva si, asemenea unei traseiste a urcat in cabina. Nici n-a fost nevoie sa mai arate semnul autostopistului. Prin mai vechile intelegeri secrete, traseista a fost invitata la guvernare si... hopa-sus, singura obligatie fiind sustinerea volanului! Nu de alta, dar vin alegerile pentru Parlamentul European, urmeaza circul electoral national din toamna. In Romania, interesele personale si de grup primeaza asupra celor nationale. Pana atunci, cine stie ce pui mai ies din ouale clocite de GP4?!

Oficiali ai Ungariei flutura zdreanta unui tinut imaginar, mergand calare pe pamanul Romaniei
 Pentru a conditiona sprijinul actualului guvern, liderii U.D.M.R. au impus schimbarea Constitutiei Romaniei in favoarea minoritatii maghiare, si regionalizarea pe criterii etnice. Manifestarile anti-romanesti au luat amploare. Mass-media a primit ordine sa treca sub tacere datele reale, minimalizand in mod criminal realitatea. Prin aprobarea tacita a conducerii de la Bucuresti faptele grave comise de catre unii extremistii maghiari, in timpul marsului neautorizat din 10 martie 2014, de la Targu Murest1a reprezinta acte de tradare nationala:
„(…) In timpul marsului s-au inregistrat incidente grave, de agresare a jandarmilor, s-au inregistrat persoane cu arme asupra lor, lucru interzis total de catre lege, au fost aruncate pietre si petarde asupra jandarmilor, s-au scandat, din nou, lozinci anticonstitutionale, autonomist secesioniste, s-a blocat centrul orasului (…)”.(Directorul Politiei Locale Targu Mures, Valentin Constantin Bretfelean)
„Sintagma stat national unitar trebuie scoasa din Constitutia Romaniei, cu Kalasnikovul!”(Bayer Zsolt)
„Maghiarii si rromii se pot uni atunci cand este vorba de dusmanul nostru comun din Transilvania!”. (Vona Gábor- Jobbik)
„Au fost actiuni si au fost manifestari antistatale, antiromanesti, segregationiste, sovine, s-au scandat lozinci cu cuvinte grele adresate romanilor, adresate statului roman, autoritatilor romane (…)”. (Prefectul judetului Mures- Dr. Corneliu Grosu)(2)
Manifestarile zilei de 15 martie au fost acompaniate cu provocari extremist-iredentiste la adresa suveranitatii si integritatii teritoriale a Romaniei. Ostentativ, ca o sfidare la adresa Statului National numit Romania, vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt a reiterat, in cadrul manifestarii din 15 martie a.c. de la Targu-Secuiesc intrarea calare a „amiralului fara flota”, Horthy, in Ardeal, dupa semnarea blestematului Diktat de la Viena din 1940. Guvernul Romaniei tace!

Fiecare cu gasca lui - Telestelianizarea TVR
 Pentru a fi in ton cu tradarea nationala si jaful, la institutia platita din banii contribuabilului roman, pe fotoliul de la etajul superior al TVR a fost asezat - deocamdata ca interimar - un personaj ciudat, alunecos si cu multi pretini. Sigur ca nadragii lui vor sta multa vreme pe acel scaun - „prietenii stiu de ce!” - a declarat umflandu-si bojogii: „Dupa interimat, voi face restructurari foarte repede si chirurgical in ierarhia TVR.” In fapt, nici n-a asteptat momentul promis. Cazul intreruperii emisiunii „Mostenirea clandestina”, realizata de excelenta profesionista Monica Ghiurco impreuna cu istoricul american Larry Watts, fiind, pe cat de cunoscut, pe atat de revoltator. CNA sta „de lemn Tanase”, iar Stelian plateste, din banii poporului „Moartea care citeste ziarul”, cu un salariul de 40.000 euro lunar. Ce-o fi facand pentru paralele astea? Urmand principiul „cine nu-i cu mine este impotriva mea”, telestelianizarea personalului TVR si eliminarea elementelor incomode vor fi, inevitabil, puse in practica. In curand vom vorbi despre TVR ca despre o televiziune unde libertatea de exprimare va fi ajustata, poate chiar extirpata, emisiunile incomode vor fi eliminate in favoarea aberatiilor debitate pe criterii etnice, regaliste si pe ecranele careia romanii vor fi umiliti si batjocoriti pe banii lor.
Grafica - Ion Maldarescu
----------------------------------------------------------------
(1) 1. Prin dispozitie a primarului municipiului Tirgu-Mures nu a fost aprobata desfasurarea niciunui mars pe strazile din municipiul Tirgu-Mures in ziua de 10 martie a.c.
2. Urmare analizei efectuate in Comisia de avizare a manifestarilor publice, conducerea municipiului a avizat pozitiv manifestarea comemorativa si NU a avizat marsul solicitat de organizatori.
3. Aceste hotarari au fost comunicate domnului Balazs Iszjak si Asociatiei Siculitas prin adresa nr. 1742/17.02.2014 unde textual se precizeaza „s-a aprobat organizarea actiunii comemorative” si „nu se aproba desfasurarea marsului pe raza municipiului Tirgu-Mures”.
(2) vezi General Aurel Rogojan,http://www.art-emis.ro/analize/2164-suferinele-din-ardeal.html

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page