Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Kosovo=Crimeea=Tinutul Secuiesc


 Acum se poate observa cel mai bine greseala fatala a SUA in conflictul din Kosovo (1999) si sustinerea independentei unei provincii autonome din cadrul unui stat suveran Serbia. Americanii au creat premisele unui precedent, care arunca Europa in aer. Conform Conferintei de pace de la Paris din 1946, granitele statelor europene erau indestructibile si inviolabile pana la momentul Kosovo, unde o militie radicala albaneza inarmata de CIA si islamisti au creat un stat independent, rupandu-l din Serbia suverana. Atunci, SUA pentru interesele teroristilor albanezi au bombardat cu sange rece o tara suverana si Belgradul dupa 50 de ani de la bombardamentele din Londra sau Dresda. Au murit zeci de mii de tineri, batrani, femei si copii, precum si sute de jurnalisti sfartecati de bombe in cladirea televiziunii de stat sarba, numai ca o portiune dintr-un teritoriu suveran sa fie rupta in numele autodeterminarii si sa se proclame independenta, cu numele Kosovo. Acest precedent creat de americani in 1999 devine azi letal pentru UE. Poate asta a dorit Washingtonul sa arunce marul otravit al separatismelor pe batranul continent ca sa exploateze si dinamiteze proiectul european. In cazul Crimeea, presedintele Putin aplica modelul kosovar. Rusii se autoproclama independenti, fac referendum si cer unirea cu Moscova. Modelul a fost brevetat in 1999 de americani in Kosovo. Atunci, americanii plangeau de mila albanezilor si bombardau Belgradul pentru dreptul kosovarilor la autodeterminare, azi cand rusii din Crimeea, care sunt majoritari, fac aceelasi lucru dupa modelul kosovar, cerand independenta, deodata americanii nu mai sunt de acord, vor unitatea Serbiei, pardon a Ucrainei, si critica ipocrit pozitia Moscovei, care nu face altceva decat ceea ce a facut Washingtonul in Kosovo anului 1999.

Pentru noi, romanii, precedentul Kosovo si iata al Crimeii este deosebit de periculos. Incidentele de zilele trecute de la Tg. Mures arata clar ca maghiarii au prins curaj si se radicalizeaza, iesind in strada si manifestand violent, pe principiul kosovar pentru a internationaliza problematica tinutului Secuiesc si a obtine sprijinul marilor puteri in obtinerea autonomiei, ca prim pas spre independenta, in chiar inima Romaniei. Radicalii maghiari, cu fetele acoperite de cagule au scandat slogane profund antiromanesti, precum “Sa piara Trianonul”, “Tinutul Secuiesc nu este Romania”, “Autonomie” sau “Tiganilor, plecati acasa!” extremistii au fost tinuti cu greu de fortele de ordine.

E tardiva cererea presedintelui Traian Basescu ca Jobbik sa fie interzisa pe teritoriul Romaniei. De ani de zile presa nationalista si bloggerii patroti au demascat Garda Maghiara, Organizatia celor 64 de Comitate, Jobbik si duplicitatea perfida a UDMR, fara ca autoritatile romane, institutiile statului si serviciile secrete sa intreprinda masuri preventive, fapt care a dus la concluzia ferma in mintile multor romani ca acestea sunt subordonate intereselor Budapestei. E prea tarziu pentru o clasa politica corupta si subordonata protocoalelor secrete cu UDMR de circa 24 de ani sa mai fie credibila in fata romanilor ardeleni. Romanii ardeleni, dupa precedentele Kosovo si Crimeea, asteapta cu infrigurare si teama ascutirea spre violenta a manifestarilor radicale maghiare in tinutul Secuiesc, pentru dezmembrarea Romaniei, cu ajutorul unor servicii secrete straine care pescuiesc in ape tulburi. Victor Ponta a si promis ca se va flutura steagul secuiesc pe cladirile oficiale si va fi modificat art. 1 din Constitutie prin recentul protocol incheiat cu UDMR. Singura reactie autentica la tradarea de tara facuta de PSD este cea a presei nationaliste, ofiterilor romani, organizatiilor patriotice din Ardeal si a tinerilor nationalisti, care sunt gata sa apere unitatea nationala cu viata, in fata unei clase politice decrepite si in genunchi fata de interesele Budapestei in Transilvania.

Ionut Tene
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page