Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Boagiu: PDL îi cere lui Tokes sa retracteze de urgenta declaratiile iresponsabile si extremiste adresate PE


Partidul Democrat Liberal ii cere lui Laszlo Tokes sa retracteze de urgenta declaratiile iresponsabile si extremiste adresate Parlamentului European, potrivit prim-vicepresedintei PDL Anca Boagiu, vicepresedinte al PPE.
"Partidul Democrat Liberal condamna ferm declaratia iresponsabila a europarlamentarului Laszlo Tokes. Partidul Democrat Liberal considera ca extremismul este un pericol pentru orice stat democratic, cu atat mai mult in contextul international actual. Uniunea Europeana nu poate fi construita cu extremisti", subliniaza Boagiu intr-un comunicat transmis marti AGERPRES.
Ea precizeaza ca PDL va actiona in continuare pentru apararea statului de drept, pentru unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei si pentru garantarea drepturilor tuturor cetatenilor romani, indiferent de etnie, conform valorilor europene.
Eurodeputatul Laszlo Tokes, din grupul PPE, se referea luni la manifestatiile de la Targu Mures ca fiind "o demonstratie impotriva politicii de asimilare dusa de guvernul din Romania".
"Aceasta populatie, secuii din Romania, incepe sa devina o minoritate pe propriul teritoriu, ca si cei care traiesc in Crimeea acum", a afirmat Tokes.
Eurodeputatul a cerut Romaniei, PE si celorlalte institutiilor europene sa ajute aceasta minoritate sa obtina autonomia.
AGERPRES/(A — autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page