Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ÎN ZONA CRIMEEI SE AFLA CELE MAI VECHI PIRAMIDE DIN LUME, DE PE VREMEA DINOZAURILOR, PRECUM SI LOCUL FOSTEI ATLANTIDE! DE ASTA SE BAT ACOLO MARILE PUTERI ALE LUMII?Stirea este veche, din august 2012, insa ea naste anumite intrebari. In principiu, este vorba despre descoperirea celei mai vechi piramide din lume, din Crimeea. Citez stirea originala de pe site-ul Agentiei de stiri din Crimeea,qha.com.ua:
“Un om de stiinta ucrainean a descoperit cea mai veche piramida din lume. Cel mai interesant lucru e faptul ca ea a fost gasita in cel mai frumos colt al tarii, in Crimeea. Asa cum a raportat canalul de televiziune ICTV, piramida a fost descoperita accidental, atunci cand omul de stiinta ucrainean Vitalii Goh testa niste metode alternative de gasire a apei subpamantene. Domnul Goh a dat peste un obiect subteran necunoscut, care s-a dovedit a fi o piramida-gigant de 45 de metri inaltime si o lungime de aproximativ 72 de metri. Ucraineanul crede ca piramida a fost construita in timpul dinozaurilor.
“Piramida Crimeea” are varful trunchiat, asemenea unei piramide mayase, dar aspectul sau seamana mai mult cu o piramida egipteana. Piramida este goala in interior, iar sub fundatie se afla ingropata o mumie a unei piramide necunoscute. “Sub fundatie se afla o mumie a unei creaturi ce are o inaltime de 1,3-1,4 metri si care poarta o coroana pe cap”, a spus omul de stiinta ucrainean. El a mai adaugat urmatoarele intr-un interviu acordat postului de televiziune ICTV: “Exista o camera de rezonanta, asa-numitul Sfinx. Piramidele au fost construite in epoca dinozaurilor”.
Nu se stie cine ar fi putut construi asa ceva. “Cladirea este cea mai veche de pe planeta”, conchide spune Vitalii Goh”.

Cand am citit prima data aceasta stire, am zis ca e o farsa de 1 aprilie. M-am uitat insa la data articolului: 31 august. Apoi, mi-am zis ca e un articol publicat de un site care face farse si misto-uri. Insa, cel putin la prima vedere, e un site serios. Agentia de stiri din Crimeea, asa cum apare pe site, este o institutie mass-media inregistrata la Comitetul de Stat al Ucrainei pentru Televiziune si Radio cu nr.124/14-03-2005. Si atunci cum au putut publica un asemenea articol? Pentru ca, efectiv, nu-mi vine sa cred ca in Crimeea ar fi fost descoperita o piramida veche de pe vremea dinozaurilor, deci, de cel putin 65 de milioane de ani, de cand au disparut dinozaurii!
De pe site-ul European Pyramids.eu aflam insa, de la acelasi dr.Goh, ca in Crimeea exista cel putin 37 de piramide, dintre care 7 piramide se afla situate in subteran, in zona Sevastapolului (aflata in Crimeea). Concluzia articolului e la fel de socanta ca cea de pe site-ul Agentiei de stiri din Crimeea: "Mai multi oameni de stiinta au vizitat recent aceste locuri. Majoritatea dintre ei considera ca piramidele subterane din Sevastopol confirma ipoteza oamenilor de stiinta americani ca in urma cu 65 de milioane de ani o veche civilizatie a murit, ca urmare a prabusirii unui meteorit.”
Deci, acum 65 de milioane de ani, odata cu dinozaurii a murit si o veche civilizatie omeneasca!? Si acum, sa va mai spun o bomba: in cartea “Atlantidei-mame” (cititi AICI un mic articol) se spune ca Atlantida era o insula artificiala care se afla localizata in nord-estul Peninsulei Crimeea (unde se afla acum Marea Azov) si care, ca urmare a potopului, ea a fost acoperita de ape acum 11.600 de ani.

Ca o concluzie, in zona Crimeei s-ar afla, afla piramide vechi de pe vremea dinozaurilor precum si locul fostei Atlantide. Acum, va dati seama ce interese majore exista in Crimeea, in care sunt implicate marile puteri ale lumii? Oare conflictele militare din zilele acestea, dintre Rusia-Ucraina (cu participarea Occidentului, Statelor Unite si a Chinei) nu au la baza aceste vechi artefacte? Vrea sa se ascunda sau sa se descopere adevarata istorie a lumii? E posibil aceasta ipoteza, iar noua ni se vand gogosi cu privire la alte motive…
Secretul lui Lovendal - (BasarabiaLiterara)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page