Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1118)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Continua sarabanda greselilor-erorilor fundamentale, emanatia inconfundabilei si monumentalei gandiri a ocupantului cladirii situata la 1600 Pennsylvania Avenue din Washington, DC, sau mai corect ale Edictelor Imperiale emise de la Barackingham Pallace. Desi este Biblic si regasit in Evanghelia dupa Ioan, capitolul 8, vers. 32, "veti cunoaste adevarul si adevarul va va elibera - and ye shall know the truth, and the truth shall make you free", desi cea mai prestigioasa organizatie de Intelligence Americana, care, asa cum v-am mai mentionat, adaposteste crema inteligentei si patriotismului american, are pe frontispiciu acest citat Biblic. Se pare ca "adevarul" este pastrat cu atata strasnicie, incat nici cea mai formidabila expeditie arheologica nu-l poate scoate la suprafata, ramanand la nesfarsit, pentru masa amorfa de "bovi", o eterna necunoscuta.
In schimb, pentru crasa noastra dezinformare, se folosesc statistici, uitandu-se ca unii dintre noi - adevarat, revoltator de putini - fara a fi omniscenti, posesori ai tuturor cunostintelor, suntem familiari cu cele "mostenite" de la omul politic si scriitorul britanic, Benjamin Disraeli, conte de Beaconsfield, fost prim-ministru, care ne-a spus ca "statisticile sunt folosite de regula pentru a minti populatia - statitics are commonly used to lie to the people". In politica, indiferent de tara la care facem referire, se foloseste atata "statistica", incat adevarul este o notiune in curs de disparitie si "sunt anumite persoane asa de mult adicte la exagerare, incat ele nu pot spune adevarul fara ca sa minta - there are some people so addicted to exaggerationthat they cannot tell the truthwithout lying". Cuvintele apartin lui Josh Billings, numele sub care si-a semnat capodoperele faimosul scriitor umoristic American, Henry Wheeler Shaw.
Cand cea mai autorizata voce  a Americii afirma non-salant numai neadevaruri privitor la programele guvernamentale, cand purtatorul de cuvant al Casei Albe se comporta cu mult sub nivelul purtatorului de cuvant al Primariei Comunei Livezeni-Jedd-Liternum din judetul Mures, cand leaderul majoritatii democrate din Senat, senatorul Harry Reid, debiteaza numai neadevaruri, sustinand ca cei 6.2 milioane care si-au pierdut asigurarea medicala, fabuleaza - mint, cand Cruella De Vill - a se citi Nancy Pellosi, leaderul minoritatii democrate din Camera Reprezentantilor, ridica zilnic osanale mesianicului personaj de o intensitate care ar starni invidia "conducatorului suprem", Kim Jung Un din Coreea de Nord sau al ratacirii similare, numita Robert Mugawe din   Zimbabwe, cand profesorul Johathan Zimmerman, de la New York University propune abolirea Amendamentului 22 al Constitutiei USA, care stipuleaza existenta a doua termene la presedintie, dorind ca titanicul personaj sa ramana pe vecie ocupantul Biroului Oval. Cand se cauta cu lumanarea teatre operationale militare de amploare, care ar putea genera conflicte Armaghedonice si in acelasi timp ramanerea Sine Die la Casa Alba, a actualului ocupant, cand s-a reusit rara - unica performanta din istoria umanitatii de a aduna pe aceeasi baricada, atat pretinsii prieteni cat si potentialii inamici, cand unul din testele date militarilor de la 29 Palms avea drept intrebare, "daca primiti ordin, veti trage asupra cetatenilor americani", cand zilnic, la nivel guvernamental, se debiteaza anomalii care pun indreptatite semne de intrebare privind capacitatile psiho-intelectuale ale guvernantilor, cand, cand... te intrebi: Quo Vadis, America?  
Desi este limpede ca lumina zilei "Incotro ne indreptam?", lucru vizibil si pentru un individ care nu a depasit stadiul educational al grupei mici de la kindergarten, doresc sa va prezint niste informatii, a caror veridicitate nu poate fi pusa la indoiala.
Datorita unei politici infantile, rod al unui amatorism greu de intalnit pana si la o republica bananiera, situata undeva prin Marea Caraibelor, relatiile Statelor foste Unite al Americii cu Germania, inregistreaza nivelul existent inaintea inceperii celui de-Al Doilea Razboi Mondial!!! Greu de neimaginat, nemtii nu uita ofensele mesianicei fapturi, care dupa preluarea mandatului la 20 Ianuarie 2009 si intrarea in posesia Premiului Nobel pentru Pace, la 1 martie, 2009 !!!!!!!!!! nu a onorat aniversarea a 20 de ani de la Caderea Zidului Berlinului, o ofensa de neiertat. In toamna anului 2013 a iesit la iveala faptul ca National Security Agency, o tinea sub o stricta supraveghere pe Angela Merkel, cel mai pro-american cancelar din istoria Germaniei. Si nu in ultimul rand, relatiile incordate dintre titanicul personaj si presedintele Federatiei Ruse nu sunt pe placul Germaniei, careia anumite cercuri a caror cerebralitate este egala cu solutia banala din matematica, adica nula, ii cer impunerea unor sanctiuni economice impotriva Rusiei. Stimati ignoranti, 78% din consumul de combustibil al Germaniei, provine din Rusia. Ce sanctiuni ar putea Germania sau alte tari europene impune tarii care sunt functie dependenta din punct de vedere economic? Mai bine ati pune mana pe carte si ati realiza ca la 11 luni de la anexarea Regiunii Sudete de catre Germania (30 Septembrie 1938), s-a declansat cel de-Al Doilea Razboi Mondial (1 Septembrie, 1939). Bine ar fi sa retineti data la care trupele ruse au patruns in Crimeea si sa vedeti ce se va intampla dupa 11 luni !?! Nu doresc sa anticipez, dar tare ma tem ca asa cum ne-am intalnit cu trupele rusesti pe Elba, la terminarea razboiului mondial precedent, tot asa ne vom intalni si dupa al III-lea Razboi Mondial.
Poate cu aceasta ocazie, desi am indreptatite dubii, veti afla ca Peninsula Crimeea a apartinut Rusiei inca din anul 1783, sub Imparateasa Ecaterina a II-a si a fost cedata Ucrainei in anul 1954 de Nikita Hrusciov, ucrainean la origine si mentinuta in componenta Ucrainei de Leonid Brejnev, tot ucrainean, fost printre multe altele, secretar general al PC din Republica Moldoveneasca si seful KGB-ului, din aceeasi regiune. Ce bine de cei saraci in duh, ca a lor va fi Imparatia Cerurilor. Deci, traiasca ignoranta si ignorantii!!!
Imposibil de crezut, relatiile cu Regatul Unit se afla la un nivel similar celor cu Germania. Sunt convins ca tuturor le-a scapat faptul ca prezenta administratie s-a declarat neutra in conflictul Anglo-Argentinian  privind Insulele Falkland-Malvine si nu Maldive, rebotezate eronat de mesianica faptura si aflate in Oceanul Indian si nu Oceanul Atlantic, lucru care a starnit indignarea Regatului Unit. In acelasi timp, inimaginabil de admis, curenta administratie a oferit Rusiei pe tava informatii privind dotarea nucleara a Regatului Unit, in speranta semnarii Tratatului de Reducerea Armelor Strategice! Intr-adevar, cu asemenea aliati-prieteni, nu mai ai nevoie de niciun inamic. In privinta tarilor din Centrul si Estul Europei, cu o singura exceptie pe care din respect nu doresc s-o mentionez, toate sunt deceptionate de politica dusa de actuala administratie, presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowsky l-a acuzat pe titanicul personaj ca a tradat cauza Poloniei, iar Lech Walesa, fost leader al Solidaritatii si fost presedinte al Poloniei, l-a caracterizat drept cea mai mare deziluzie posibila, care a redus la zero indispensabilul rol de supraputere al Americii. Despre haosul generalizat, creat in lumea Araba, asa-numitul Arab Spring ce sa va mai spun? N-am fost capabili sa punem capat unei miscari initiate de Mohamed Bouazizi, un umil vanzator de legume-fructe din Tunis-Tunisia, credeti ca omenirea va rezista unei confruntari cu un inamic de talia Rusiei? Personal, dupa experientele anterioare, am mari dubii. Argumente: Rusia nu este Insula Grenada, in care Operation Urgent Furry a pus capat influentei Sovieto-Cubaneze din zona in mai putin de doua luni (25 Oct.-15 Nov 1983), iar, cel mai important, stabilitatea lumii depinde in exclusivitate de relatiile cu Rusia si nu de existenta sau inexistenta bazelor de la ... Deveselu.
 A.C.Ton  

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page