Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

"În spatele cortinei de fier. Studiu de caz: România" la BerlinPe 11 martie 2014, documentarul “In spatele cortinei de fier. Studiu de caz: Romania”, va da startul turneului de promovare in strainatate, incepand cu orasul Berlin.

Proiectul “In spatele cortinei de fier. Studiu de caz: Romania” isi propune o analiza obiectiva, foarte bine documentata, a instaurarii violente a regimului comunist in Romania, tara cea mai refractara la aceasta ideologie totalitara. Acest proiect a luat nastere pentru a compensa carenta grava de informatie privitoare la trecutul nostru recent, existenta mai ales in randul tinerilor.
Pornind de la acest fapt obiectiv si dorind sa-i limiteze efectele negative pe plan social-cultural, echipa Centrului de Studii in Istorie Contemporana impreuna cu Asociatia Rost au pus bazele proiectului “In spatele cortinei de fier”, unic in Romania datorita abordarii obiective si complexe a acestei perioade esentiale in istoria Romaniei.
Elementul central al proiectului il constituie un film documentar, care va urmari pas cu pas principalele etape ale transformarii radicale a societatii romanesti, la toate nivelele ei. Pe langa filmul documentar, proiectul presupune si realizarea unei serii de benzi desenate si a unui album foto-documentar care vor ilustra diferite episoade-cheie ale comunizarii Romaniei.
Proiectul va beneficia de multiple lansari in principalele orase din Romania si in tarile europene reprezentate de partenerii nostri: Suedia, Polonia, Germania, Letonia si Slovenia, in intervalul decembrie 2013-iunie 2014.

In privinta fezabilitatii proiectului “In spatele cortinei de fier. Studiu de caz: Romania”, este important de mentionat ca proiectul a obtinut deja finantare pentru 70% din bugetul total prin programul Europa pentru Cetateni al Comisiei Europene, fiind singurul proiect romanesc selectionat intre cele 37 proiecte castigatoare in cadrul sesiunii de finantare din anul 2012.

Madalina Corina Diaconu

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page