Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Corlatean: Solicitarea Crimeei de a intra în componenta Federatiei Ruse, inadmisibila si ilegalaMinistrul Afacerilor Externe Titus Corlatean a apreciat joi ca decizia autoritatilor din Crimeea de a solicita intrarea in componenta Federatiei Ruse este "inadmisibila si ilegala".
 Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES ARHIVA

"Decizia de astazi, 6 martie, a autoritatilor Republicii Autonome Crimeea de a solicita intrarea in componenta Federatiei Ruse si supunerea acestei optiuni unui referendum la nivel local, la 16 martie, fara acordul autoritatilor centrale de la Kiev, este inadmisibila si ilegala, reprezentand o amenintare directa la adresa integritatii teritoriale a Ucrainei", se arata intr-o declaratie de presa a ministrului Corlatean remisa AGERPRES.

Seful diplomatiei romane a apreciat, totodata, ca orice demers referitor la statutul Crimeei trebuie realizat in consultare si cu acordul autoritatilor de la Kiev.

"Republica Autonoma Crimeea este parte integranta a teritoriului suveran al Ucrainei independente, in interiorul frontierelor Ucrainei, recunoscute pe plan international. Conform normelor de drept international si cadrului constitutional si legal in vigoare al Ucrainei, orice demers cu privire la definirea statutului Republicii Autonome Crimeea trebuie sa se realizeze in consultare si cu acordul autoritatilor centrale de la Kiev", a punctat seful diplomatiei romane.

Parlamentul pro-rus al Crimeei — republica autonoma din sudul Ucrainei — a votat joi in unanimitate pentru intrarea republicii in componenta Federatiei Ruse, relateaza Reuters si RIA Novosti.

Legislativul local din Crimeea, dominat de pro-rusi, i-a cerut joi presedintelui Vladimir Putin realipirea Crimeei la Rusia si organizarea unui referendum la 16 martie cu privire la peninsula pentru validare, a indicat pentru AFP un oficial local.

AGERPRES/(AS — autor: Doroteea Purcarea, editor: Mihai Simionescu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page