Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Putin: Occidentul a transformat viata politica din Ucraina într-o `farsa`


Occidentul a transformat viata politica din Ucraina intr-o 'farsa', a declarat marti presedintele rus Vladimir Putin intr-o conferinta de presa tinuta la resedinta sa de la Novo-Ogarevo din apropierea Moscovei si consacrata situatiei ucrainene.
''Suspendarea de catre Ianukovici (Viktor Ianukovici, presedintele ucrainean destituit) a procesului de integrare europeana a fost pentru Occident doar un pretext pentru a sustine fortele de opozitie in lupta pentru putere. Nu ar fi fost nimic iesit din comun, daca nu s-ar fi mers pana la anarhie, lovitura de stat si confiscarea puterii prin forta armelor, pentru a arunca apoi tara in haosul in care se afla si astazi'', a afirmat Vladimir Putin, citat de RIA Novosti.
''Eu am impresia ca acolo (in Occident) sunt niste colaboratori ai unor laboratoare, care fac anumite experimente, precum le fac pe sobolani, fara sa inteleaga consecintele a ceea ce fac'', a adaugat presedintele rus, in primele sale declaratii publice de la schimbarea de putere de la Kiev.
Liderul de la Kremlin a mai afirmat ca, ''daca in Ucraina nu a fost o lovitura de stat, ci o revolutie, asa cum ni se spune, aceasta inseamna ca este vorba de un nou stat cu care Rusia nu a semnat niciun document constrangator si fata de care Rusia nu are niciun fel de obligatii''. In context, Vladimir Putin a subliniat ca garantiile pentru integritatea teritoriala a Ucrainei in schimbul renuntarii de catre aceasta tara la armele nucleare, conform Memorandumului de la Budapesta (semnat in 1994 de catre Rusia, SUA si Marea Britanie), nu pot fi valabile in cazul noii puteri de la Kiev rezultate in urma unei revolutii. Presedintele Putin a adus ca argument in acest sens evenimentele din Rusia din 1917, cand in urma unei revolutii Imperiul rus s-a prabusit si a aparut un nou stat.
AGERPRES/(AS - autor: Flori Tiulea, editor: Mihaela Toth)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page