Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Expozitie dedicata lui Ion Creanga, în centrul Chisinaului


Corespondentul AGERPRES, Cornel Ciobanu, transmite: Expozitia 'Ion Creanga si lumea personajelor sale' a fost vernisata luni la Chisinau, la monumental lui stefan cel Mare din centrul orasului. Expozitia a fost organizata de Institutul Cultural Roman 'Mihai Eminescu' din Chisinau, in colaborare cu mai multe institutii din Republica Moldova.
Bojdeuca lui Ion Creanga din Iasi
Expozitia este alcatuita din 21 de bannere si contine fotografii, date biografice, fragmente din opera, cele mai reusite reprezentari grafice ale personajelor lui Ion Creanga si aprecieri ale criticilor literari despre opera marelui povestitor.
Evenimentul se inscrie in suita de evenimente 'Zilele Creanga' ce sunt organizate la Iasi si Chisinau in perioada 1-4 martie, a precizat directorul ICR Chisinau, Valeriu Matei.
La vernisare a participat si poetul Valentin Talpalaru directorul Muzeului 'Bojdeuca lui Ion Creanga'  din Iasi. 'De multe ori ma intreaba ce inseamna pentru mine Ion Creanga. Incercati sa scoateti din sufletul vostru pe Ion Creanga si veti vedea ce gol imens ramane, care n-ar putea fi umplut de nimic si de nimeni', a declarat acesta.
Expozitia va putea fi vizitata timp de trei saptamani, urmand sa fie itinerata apoi in localitatile Republicii Moldova - Drochia, Soroca, Balti, Leova, Edinet, Cimislia, Ocnita, Straseni, Cahul, Nisporeni.
AGERPRES/(editor: Mariana Ionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page