Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Românii, cei de neînteles nici macar de ei însisi!Stirea 1, sursa: AGERPRES: Puterea de cumparare in Romania se situa, in 2013, in medie, la 3.491 de euro/cap de locuitor, echivalentul a 27,1% din media europeana, releva datele studiului GfK ”Climatul de consum Europa”, efectuat in 14 tari europene, pentru trimestrul patru din anul anterior, dat joi publicitatii. In ciuda cresterii continue din ultimii cativa ani, Romania ramane una dintre cele mai sarace natiuni din Europa…
Stirea 2, sursa: cotidianul Haromszek: Cum era de asteptat, presa de limba maghiara din Romania saluta proiectul de lege initiat de ministrul Liviu Dragnea (PSD), de reglementare a arborarii steagurilor unitatilor administrativ teritoriale pe cladirile publice ale statului. Proiectul initiat de Dragnea este unul cu dedicatie pentru UDMR, fapt confirmat si de cotidianul de limba maghiara Haromszek (apare in Covasna), care puncteaza faptul ca Liviu Dragnea le-a promis anul trecut (2013 – n.m.) primarilor UDMR din Covasna si Harghita ca va reglementa problema arborarii steagului secuiesc pe cladirile publice ale statului roman.
Stirea 3: sursa: NapocaNews: Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, 40% dintre romani ar vota cu USD, iar 20% cu PNL, arata rezultatele unui sondaj IRES, realizat dupa ruperea aliantei de guvernare USL.
Cum credeti, stimati cititori, ca s-ar putea explica aceasta… ciudatenie?! Am ales din presa ultimelor zile, din sutele de Stiri care, prin dezastrele pe care le prezinta, desfiinteaza pur si simplu Romania si pe romani, doar doua semne de adevarata catastofa: unul care ne spune lamurit ca suntem, in continuare, cei mai saraci de pe continent (ca doar asta inseamna ”una dintre cele mai sarace natiuni”) Si al doilea care ne spune ca suntem si anti-nationali.
Si suntem saraci, desigur, din mai multe cauze, dar in primul rand datorita faptului ca aproape toti politicienii post-decembristi au o unica preocupare, de dimineata si pana seara – aceea de a fura cat mai multi bani de peste tot de unde se poate fura, pentru ei si pentru grupurile in care se invart ei. Si suntem anti-nationali, desigur, din mai multe cauze, dar in primul rand datorita faptului ca punem la lucru aceasta slugarnicie in fata celor care ne urasc de moarte, doar pentru a scoate si din aceasta zona cat mai multe oase de ros – bani, influenta, putere etc, indreptate, toate, impotriva propriului popor. Desigur, ma refer tot la politicieni.
Cu toate astea insa 60%!!! dintre noi, cobaii acestor politici de tip mafiot, suntem hotarati sa-i votam fix pe cei care, in conditii normale, ar trebui sa raspunda ”cu capul” pentru crima de a-si ingropa in fiecare zi cate putin propria tara!

Cine ar putea explica aceasta ciudatenie?!
Poate numai Dumnezeu!

Sorin Andrei
Sursa: NapovaNews

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page