Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (932)

* Desi nu avem nimic scris, fiind cunoscut mai mult din relatarile lui Xenofon, Aristotel, Aristofan, filosoful grec Socrate a lasat civilizatiei un nou tip de filozofie, gandirea Socratica graviteaza in jurul cunoasterii de sine. Neinteles de conationalii lui, Socrate a fost condamnat la moarte, chipurile, pentru coruperea tineretului atenian. Ca toti oamenii de exceptie a fost contestat de foarte multi si adulat de revoltator de putini. In ciuda contestatarilor, ca o regula generala la ani lumina cerebral de cel contestat, Socrate a influentat filozofia universala de la Platon pana la Kierkegaard.

I se atribuie lui Socrate expresia ca "toate faptele rele comise sau la care se dedau oamenii, sunt generate de ignoranta", asta, in ciuda faptului ca Mend Zi, filozof chinez, adept al Confucianismului sustine ca bunatatea (shan) exista in fiecare din noi, indiferent de faptele antisociale la care multi ocupanti ai mapamondului, se dedau cu o frecventa ingrijoratoare.

Fiind preocupat de notiunea de bunatate, de bine, de iubirea aproapelui si alte multe atribute pe cale de disparitie in relatiile sociale dintre locuitorii planetei, incerc sa-mi explic deciziile antipopulare luate de Pontifus Maximus si de trupele de commando din partidul democrat, pornite la atac, nu numai impotriva perceptelor pe care s-a construit America, dar impotriva populatiei americane.

Instruiti ca de un atac masiv impotriva unui inamic periculos, demn de Attila The Hun, impotriva generalului roman Flavius Aetius, la indicatia comandantului suprem, cohorte si legiuni democratice au pornit la atac pentru implementarea prin forta a unui sistem de sanatate-asigurari sociale pe care nimeni nu-l doreste si nici nu si-l poate permite.

Fara a se realiza consecintele devastatoare pentru partidul care l-a propulsat la Casa Alba, trecand peste vointa a peste 200 milioane americani, ignorand sfaturile venite din propriul partid, mesianicul president doreste sa-si lege numele de distrugerea existentei Americii. Inclin sa cred ca aceste masuri antipopulare nu vor scapa alegatorilor, iar anul 2010 va inversa majoritatea democrata, existenta la aceasta data in Congresul Statelor Unite.

Sunt aproape sigur ca toti, dar absolut toti democratii - de republicani nefiind vorba - care vor vota pentru Obamacare, isi vor pierde locurile in viitoarea legislatura.

Nu cred ca trebuie sa ai o dotare cerebrala de exceptie, ca sa realizezi ca cele 464.6 miliarde de dolari cu care se diminueaza banii alocati sistemului Medicare, nu pot oferi o asistenta sociala mai buna.

Cu toate acestea, voit sau nu, se incearca sa fim lamuriti in chip partinic, ca decizia messianica trebuie implementata, indiferent de ceea ce credem sau gandim noi. Oricum, sistemul medical dorit, cunoscut sub numele de Obamacare, va secatui visteria nationala, ceea ce implicit va duce la schimbarea formei de guvernamant, dovedind daca mai era nevoie, ca Pontifus Maximus este singurul politician din istoria umanitatii care-si respecta promisiunile din campania electorala: America nu va mai fi ca inainte !!!

Intr-un discurs fulminant, tinut in fata Congresului, in anul 1974, presedintele Ford a facut o surprinzatoare lucida observatie: "Un guvern suficient de mare de a-ti oferi tot ceea ce doresti, este suficient de mare sa-ti ia tot ceea ce ai" (a government big enough to give you everything you want is a government big enough to take from you everything you have).

Daca ar mai fi fost in viata, foarte probabil, presedintele Ford s-ar amuza copios de deciziile hilare venite de la Washington.

Nu pot discerne de ce este greu de inteles ca Washington-ul nu genereaza venituri, Washington-ul genereaza in exclusivitate cheltuieli, a caror sursa primara de finantare suntem noi "little people" - oamenii mici, platitorii de taxe, cum ne denumea Leona Hemsley, proprietara unui imperiu financiar de sute de miliarde de dolari.

Ultima gaselnita la nivelul statului California, fiind taxarea pierderilor. Pentru a fi inteles cu cei nefamiliari cu sistemul de taxe Californian, cei care ne-am pierdut locuintele datorita scaderii valorii caselor sub nivelul imprumutului, suntem obligati sa platim taxe pe pierderea inregistrata !!!

Mai concret: daca valoarea casei a scazut cu 400 mii, aceasta suma devine impozabila. Am crezut ca Arnold este familiar cu notiunea de "Deutsche Ordnung". Ce bine era, daca se ocupa de ceea ce stie, adica culturism, cariera cinematografica fiind destul de palida.

Orice fiinta terestra, chiar netrecuta pe la Harvard School of Economics, stie ca numai veniturile sunt impozabile. Si cand te gandesti, ca fostul guvernator al Californiei, Gray Davis, fost veteran al US Army, cu doua "tour of duty" in Vietnam, a fost inlaturat pentru greseli de mai mica anvergura. Unde esti Issa Mussa, sa mai initiezi un "recall" sa ne scapam de Arnold. Or fiind inrudit cu familia Camelota, este intangibil!

Mai vorbim de coruptie pe alte meleaguri, cand a devenit un flagel la nivel planetar. Trebuie sa marturisesc sincer: traim intr-o lume esoterica, destinata de a fi inteleasa de un numar restrans de persoane si dominata de o totala confidentialitate in care marele public-populatia stie exact ceea ce ne-a ramas din aforismul lui Aristotel. Adica, nu stie nimic, soarta Planetei fiind rolul deciziei unui grup revoltator de infim de persoane.

La nivel national, deciziile se bazeaza strict pe statistici, care conform lui Benjamin Disraeli, fost prim-ministru al Marii Britanii, sunt folosite in principal spre a minti populatia. (Statistics are commonly used to lie to the people) .

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page