Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Citate noi de Ionut Caragea din ciclul „Sindromul nemuririi”

Ionut Caragea

*
Daca-ti cresc aripi, cei mai multi dintre oameni nu te vor invata sa zbori cu ele. Unii ti le vor rupe, altii iti vor spune sa le ascunzi. Astfel le vei semana mai bine, astfel vei deveni solidar cu neputinta lor.
*
Discretia este adeseori o invitatie catre spectaculozitate.
*
Cind esti dat afara din inima cuiva, doar cerul este suficient de incapator pentru ratacirea ta. Dar pentru ca-ti lipsesc aripile, lacrima este singurul cer care incearca forma inimii.
*
Cei care sint gata sa dea timpul inapoi, pentru a corecta greselile pe care le-au facut, sint ca niste viteji care se arata dupa ce au pierdut adevaratul razboi, razboiul cu viata si cu timpul prezent.
*
Fericirea inseamna sa oferi un dar, sa primesti un dar, fara ca acel "dar" sa fie o conjunctie.
*
Chiar daca ai sufletul ruinat, ti-l mai poti salva. Dar daca e vindut, nu-l mai poti rascumpara.
*
Haosul din jur este datorat celor care nu si-au gasit linistea interioara. Daca vrei sa schimbi lumea in bine, gaseste-ti aceasta liniste si ajuta-i si pe altii sa o gaseasca.
*
Daruieste sufletului ceea ce ii aduce linistea si sufletul iti va darui rabdarea pentru a descoperi iubirea ce-ti lipseste.  
*
Monolog hamletian rostit pe Facebook, in fata unei imagini provocatoare: imi place sau nu-mi place?
*
Sufletul atita focul inimii, lacrima il transforma-n cenusa. Si totusi exista unele suflete care ard atit de intens, precum vulcanii de pe fundul marilor si oceanelor. Ele se inalta putin cite putin pina cind ajung sa triumfe deasupra tuturor lacrimilor, formind o noua insula, iar uneori se incumeta sa depaseasca norii si sa vorbeasca pe limba lor de foc cu soarele si celelalte stele.
*
Cu cit privesti mai mult ochii unei femei, cu atit iti dai seama ce imensitate are oceanul secretelor…
*
Iisus a luat cu el toata greutatea pacatelor lumii si a urcat pe dealul Golgotei, astfel incit noi sa putem urca mai usor pe versantul abrupt al inimii.
*
Multi asteapta pestisorul de aur... dar in acvariul vietii lor inguste, ei sint momeli sau pesti rapitori, niciodata alti pestisori de aur.
*
Sa afli adevarul si sa te bucuri de el este precum mincatul semintelor de floarea-soarelui. Are mai mult farmec sa spargi semintele intre dinti pentru a ajunge la miez, decit sa cumperi o punga cu seminte deja decojite. Chiar daca, uneori, mai simti si gustul unui miez mucegait.
*
Sa nu credeti orbeste in cuvintele unui aforism, chiar daca autorul are un nume de marca. Celebritatea si moartea nu sint instantele supreme ale adevarului. Folositi-va mereu mintea si inima pentru a verifica ce vi se potriveste mai bine. Vremurile se mai schimba si, odata cu ele, si perceptiile oamenilor.
*
Viata este o lupta in care timpul inmulteste si adinceste ranile, dragostea incearca sa le vindece, iar amintirile le bandajeaza. Incepem sa murim cind nu mai avem suficienta dragoste si amintiri pentru ranile noastre.
*
Dragostea este precum filmul dintr-un cinematograf. Nimeni nu-l vizioneaza fara sa-l plateasca, nimeni nu iese din cinematograf fara o parere de rau.
*
Nu este un defect sa-ti amintesti totul. Sa ignori tot ce-ti amintesti, asta iti poate crea mari probleme.
*
Unii oameni nu vad inimile celorlalti decit ca pe niste teritorii bune de colonizat. Le cuceresc, le consuma resursele, le umplu cu deseuri si pleaca. Apoi mai au si pretentia sa fie ascultati de la distanta.
*
Omul nu este un simplu ceas pe care sa-l dai inainte pentru a nu intirzia la intilnirea cu o noua iubire. De secundarul inimii atirna greutatea amintirilor, de limba mica a gurii atirna greutatea cuvintelor, iar de limba mare a singuratatii atirna greutatea umbrei.
*
Sufletul este "supremul bonus" primit la nastere. Cine stie sa foloseasca acest bonus, ajunge,  intr­-o noua forma, la Dumnezeu. Cine nu stie sa-l foloseasca, ramine fara bonus si ajunge acolo unde nu exista Dumnezeu.
*

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page