Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Succes pentru designul de moda românesc: Lucian Broscatean, premiat la International Fashion Showcase de la LondraDuminica, 16 februarie 2014

Duminica, 16 februarie 2014, s-au decernat la Londra, in cadrul International Fashion Showcase 2014, premiile „Emerging Talent Awards”, pentru cei mai buni tineri designeri si curatori, respectiv cea mai buna expozitie. Din cei 146 de designeri din intreaga lume intrati in concurs, creatorul roman Lucian Broscatean a obtinut Mentiunea Speciala (locul doi) – o reusita remarcabila pentru designul de moda romanesc, marele premiu revenindu-i lui Hyein Seo din Coreea de Sud. Premiul pentru cel mai bun curator a fost acordat lui Yoshikazu Yamagata din Japonia, iar tara castigatoare in sectiunea Showcase Winner a fost Estonia.

La International Fashion Showcase, sectiune a Saptamanii Modei de la Londra coordonata de British Council si British Fashion Council, participa anul acesta 25 de tari. Institutul Cultural Roman din Londra prezinta, in parteneriat media cu Harper’s Bazaar Romania si cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Regatul Unit, expozitia „Beauty in the Making” / „Frumusetea se creeaza”, incluzand patru designeri in plina ascensiune: Ioana Ciolacu, Lana Dumitru, Cristina Sabaiduc si Lucian Broscatean.

Expozitia, gazduita de elegantul sediu al Institutului din 1 Belgrave Square pana in data de 21 februarie, a fost gandita ca o descindere intr-un spatiu de lucru conceptual, reflectand mai multe identitati artistice diferite, fiecare cu puterea sa de fascinatie. Este a patra participare a ICR Londra la London Fashion Week si al doilea succes obtinut, dupa ce in 2013 „The Rest is Tomorrow”, pregatita impreuna cu Galeria Galateca din Bucuresti, a fost considerata una dintre cele mai interesante dintre cele 31 de expozitii nationale, ocupand locul secund in competitie.

Lucian Broscatean, cunoscut in acelasi timp pentru proiectele sale de moda si de arta conceptuala, este absolvent al Facultatii si al Masteratului de design vestimentar de la Universitatea de Arta si Design din Cluj, unde preda in momentul de fata ca asistent. Inca de la debutul din anul 2008, cu colectia „Nomadic Symptoms”, designerul s-a aventurat intr-o explorare continua a noilor posibilitati ale modei contemporane, mobilitatea, stilul de viata nomad, versatilitatea si spatiile heterotopice fiind cateva dintre temele pe care le urmareste. Colectiile sale, cele lansate in nume propriu sau pentru brandul Irina Schrotter, s-au bucurat de o primire excelenta atat in Romania, cat si in strainatate, mai cu seama in Germania, unde designerul a fost invitat sa participe de cinci ori consecutiv la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page