Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Un tânar din Cluj, finalist la Sony World Photography Awards Student Focus


Un student din Cluj-Napoca a fost selectat in finala Sony World Photography Awards Student Focus 2014, informeaza un comunicat remis AGERPRES.
Tanarul, student la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, intra in competitie pentru un premiu ce consta in echipament fotografic Sony in valoare de 35.000 de euro pentru universitatea la care studiaza.
"Student Focus" este unul dintre cele mai mari programe internationale de fotografie dedicate studentilor. In acest program sunt implicate 230 de institutii educationale din lumea intreaga iar scopul acestuia este de a sprijini si inspira generatiile viitoare de fotografi.
Sebastian Vacariuc, student in anul al doilea, urmeaza cursuri de fotografie, este din Botosani si are 23 de ani. El si-a asigurat locul intre cei 10 finalisti din lumea intreaga cu imaginea denumita "Batran pe un camp unde se sfarseste orasul". Imaginea a fost realizata ca urmare a unei cerinte ce vizeaza subiectul "stirile de maine", intr-o singura imagine.
"Fotografia a fost realizata in octombrie 2013, pe un camp de la marginea orasului Cluj-Napoca. Dupa cateva minute, l-am zarit pe acest batran si am vrut sa surprind contrastul dintre el si ambientul salbatic, marginit in zare de blocurile din oras. Ca de obicei, am vazut o conexiune intre elementele componente ale imaginii iar scopul meu era sa o surprind", spune Sebastian Vacariuc despre fotografia sa.
In calitate de finalist, Vacariuc a castigat o camera foto full frame Sony, pe care va trebui sa o foloseasca acum pentru a rezolva a doua cerinta a competitiei: o serie de fotografii cu numele "Autoportrete". O singura serie va fi aleasa castigatoare de juriul concursului.
Toti finalistii beneficiaza, de asemenea, de o calatorie in Londra, alaturi de profesorii lor, pentru a participa la gala de premiere Sony World Photography Awards 2014, ce are loc pe 30 aprilie.
La ceremonie va fi premiat Fotograful anului 2014 la Student Focus, ce va primi echipament fotografic Sony in valoare de 35.000 de euro, pentru universitatea la care urmeaza cursuri.
In plus, fiecare finalist isi va putea vedea seria de "Autoportrete" expusa in Londra, la Somerset House, ca parte din expozitia Sony World Photography Awards 2014, in perioada 1-18 mai, iar imaginile lor vor fi publicate in albumul anual Sony World Photography Awards.
"Suntem profund recunoscatori pentru inregistrarea in aceasta competitie, ca scoala de fotografie, reprezentata de studentul nostru. Il felicitam si ii oferim tot sprijinul nostru pentru a-si dezvolta propria cariera. Noi credem ca selectia lui printre finalistii competitiei Student Focus va ajuta universitatea noastra sa dezvolte alte cursuri de imagine, interesante si ii va inspira pe studentii nostri sa lucreze cu pasiune in acest domeniu vocational", a declarat Daria Loan, profesor la Universitatea Babes-Bolyai.
Imaginile finaliste Student Focus sunt disponibile pentru descarcare pe press.worldphoto.org.
AGERPRES/(AS - autor: Oana Ghita, editor: Antonia Nita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page