Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Vicepresedintele American Joe Biden l-a sunat pe Presedintele Romaniei Traian Basescu pentru a discuta despre situatia din Romania

2014-02-13 14:42 GMT-08:00 Romanian Greek-Catholic Association <info@rogca.org>:
http://rogca.org/a28-Vicepresedintele-American-Joe-Biden-l-a-sunat-pe-Presedintele-Romaniei-Traian-Basescu-pentru-a-discuta-despre-situatia-din-Romania11.aspx

Vicepresedintele American Joe Biden l-a sunat pe Presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre statul de drept in Romania


"Intr-o convorbire telefonica pe care a avut-o azi cu presedintele roman Traian Basescu, Vicepresedintele Biden a discutat chestiuni privind evolutiile in regiune si si-a exprimat aprecierea pentru contributiile permanente ale Romaniei la misiunile NATO", se arata intr-un comunicat remis de Casa Alba pe data de 13 februarie 2014.

"Statele Unite au un interes deosebit in reusita Romaniei ca partener democratic si cu un stat de drept puternic, intrucat ne asumam impreuna responsabilitati globale si un parteneriat strategic", se mai arata in comunicatul Casei Albe.

Convorbirea dintre Vicepresedintele American Joe Biden si Presedintele Romaniei Traian Basescu vine dupa ce in luna ianuarie a.c. romanii-americani i-au adresat o scrisoare Secretarului de Stat American John Kerry prin care i-au cerut sa sustina eradicarea coruptiei din Romania si "respectarea principiul separatiei puterilor, statul de drept si independenta Justitiei".

Scrisoarea a fost postata pe internet si a strans peste 10,000 de semnaturi de sustinere. Cei care diresc pot cosemna scrisoarea aici: http://www.petitionbuzz.com/petitions/nomorecorruptioninro

"Comunicatul Casei Albe arata atentia Statelor Unite fata de evolutiile din ultima perioada din Romania si preocuparea fata de incercarile clasei politice romanesti de a dinamita statul de drept", a spus Pr. Chris Terhes, Presedintele Romanian Greek-Catholic Association si unul dintre co-initiatorii scrisorii catre John Kerry.

"Preocuparea Statelor Unite este impartasita si de noi, romanii-americani, care ne dorim o Romanie unde toti oamenii sa fie egali in fata legii astfel incat membrii familiilor noastre ramase acasa sa isi poata cladi un viitor fericit", a concluzionat Pr. Terhes.

"Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei" din care face parte si Romanian Greek-Catholic Association, miscare initiata in urma scrisorii adresate Secretarului de Stat John Kerry, va continua sa semnaleze institutiilor occidentale cand au loc derapaje de la statul de drept in Romania.

###
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page