Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Va rog din suflet ajutati o familie incercata de multe necazuri


 

Incerc sa apelez la ajutorul dumneavoastra deoarece parinti mei nu mai stiu ce sa mai faca datorita unei probleme financiare din viata noastra. As vrea pentru inceput sa ma prezint si sa prezint situatia familiei mele care este una din cele mai incercate familii, atat din punct de vedere sufletesc cit si material.
 Sunt un tanar de 17 ani venit pe lume pentru a implini visul celei mai bune si scumpe fiinte din viata mea mamica mea. Veneam pe lume dupa o lupta cu soarta care se impotrivea, mama mea fiind diagnosticata cu sterilitate primara. Era primul vis frumos care se implinea pentru ea. Incepea un nou episod in viata ei si anume EU. Eram ingrijit cu cea mai mare dragoste si atentie. La varsta de 8 luni am mers cu mama pentru niste analize la spitalul Bagdazar din Bucuresti. Acolo doctorii i-au dat o veste groaznica despre mine. Eram grav bolnav. Limita de viata a mea era 2 ani. Sufeream de amiotrofie spinala progresiva. Au urmat perioade lungi de internari in diferite spitale si centre de recuperare. In general stateam acasa 3 luni dintr-un an in rest stateam in spital cu parinti mei. Au urmat ani grei in care doar bunul Dumnezeu s-a ingrijit si a raspuns intodeauna dorintelor noastre. Erau perioade cand parintii mei se imprumutau sume mari de banii cu dobanda de 20% pe luna, pentru a reusi sa cumpere medicamentele necesare mie.
In anul 2006 un alt vis mi s-a implinit. Acela de a avea o surioara. A fost o intreaga poveste care a lasat o urma dureroasa in viata noastra. Surioara mea s-a nascut la Spitalul de boli cardiovasculare Tg. Mures. Acolo doctori ne-au spus ca sufera de o malformatie foarte grava si singura sansa ar fi sa fie transferata la Bucuresti. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat si surioara mea a fost transferata cu SMURD la Bucuresti. Acolo Bunul Dumnezeu ne-a oferit bucuria de a o avea langa noi timp de o luna. Dupa aceea luna bucuria s-a transformat intr-o mare durere. Bunul Dumnezeu a primit in randurile ingerasilor pe surioara mea.
Dar visul meu de a avea un fratior sau surioara langa mine avea sa fie implinit din nou in 2007. Atunci se nastea fratiorul meu Matei. Si el se nastea dupa o lupta cu soarta. Avea sa se nasca prematur la 8 luni si cu o problema la inimioara (defect de sept atrial), care nici acum nu s-a inchis. Stiu ca Bunul Dumnezeu v-a avea grija si v-a rezolva si aceasta problema.
Pentru a putea continua recuperarea mea si datorita resurselor financiare din ce in ce mai reduse parinti mei au hotarat sa ne mutam in alt oras si anume Craiova . Aici il am foarte aproape pe tati deoarece locul unde locuim este foarte aproape de locul lui de munca.
In continuare as vrea sa sa spun cateva detali despre mine. Sufar de o boala genetica foarte grea “amiotrofie spinala progresiva, sindrom werdning-hoffman”. Pana la aceasta data nu am reusit sa fac un pas pe picioarele mele. Picioarele mele au fost caruciorul cu rotile. Dar datorita deformarii coloanei imi este din ce in ce mai greu. Insa nu imi pierd speranta ca visul meu cel mare acela de a merge in picioare se va adeveri. Parintii mei vor sa ma ajute sa pot pasi in picioare Un vis pe care il astept sa se implineasca de17 ani. Daca Bunul Dumnezeu a lungit zilele mele mai mult de 2 ani eu stiu ca el doreste ca eu sa pot merge cindva pe picioare.
Dar cel rau mereu le pune piedici celor care vor sa faca bine. In prezent datoria acumulata la o banca a facut ca banca respectiva sa vanda creditul nostru unei firme de recuperare care acum ne ameninta obligandu-ne sa platim sume mult mai mari (350 de euro pe luna) reducand resursele financiare la minim, in conditiile unui venit total de 2000 de lei, nemaitinand cont si de medicamentele necesare mie si fratiorului meu. E foarte greu decat cu salariu lui tati, pe mami primaria trimitando in somaj ca si pe toti asistenti personali inca din 2010, dar ne punem speranta ca bunul Dumnezeu ne va ajuta si vom trece si peste aceasta incercare.
In dorinta de a scapa de aceasta datorie tatal meu a dorit sa mearga sa lupte in Afganistan, fiind cadru militar. Dar pentru ca nu a avut sa dea spaga celor care fac selectia nu a putut. A incercat sa explice situatia si ministrului apararii trimitand o petitie. Dar nu au fost de accord, spunandui-se ca problemele sociale nu primeaza cerintelor de selectie. El dorea sa lupte pe frontul din Afganistan pentru a castiga acei bani pentru a ne putea asigura o viata mai usoara achitand aceea banca. Nu au vrut sa inteleaga ca nu mergea pe front  pentru a cumpara o masina de lux sau alte bunuri nefolositoare ci mergea acolo pentru a putea oferi medicamente si hrana copiilor lui bolnavi. Nici nu vreau sa ma gandesc ca daca nu se va inchide defectul de sept atrial va trebui operat fratiorul meu si nu stim cu ce bani.
Multe din visele mele s-au implinit si stiu ca si cele care nu s-au implinit momentan se vor implini pana la urma. Doar sa crezi si Dumnezeu iti va oferi ajutorul sau divin. Stiu ca si ajutorul financiar v-a veni atunci cand bunul Dumnezeu v-a considera ca trebuie sa-l primim.
Stiu ca si eu voi merge in picioare atunci cand Domnul Isus va spune asa cum a spus ologului in Sfinta Scriptura la Epistola catre Luca 5,24 “Ridica-te si umbla”
Inchei aceasta mica scrisoare tot cu un verset din Sfinta Scriptura, in care Domnul Isus spune in Epistola catre Matei 5,7 cateva cuvinte pline de invatatura si anume “Ferice de cei milostivi caci ei vor avea parte de mila”.
Daca doriti sa ma ajutati sa fac o bucurie parintilor mei ajutadu-i sa scape de banca va rog sa ma contactati pe adresa de email georgian.1996@yahoo.com.
Puteti sa ne ajutati la strangerea sumei necesare achitari datoriei contribuind cu bani in contul
RO30 RZBR 0000 0600 0967 2790, deschis in lei la RAIFFAISEN BANK Caracal, pe numele Mita Valeria Floriana.
Cu drag si Dumnezeu sa va binecuvinteze.
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page