Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Antonescu: Nu exista explicatie ca PC sa aiba o functie de vicepremier; ar însemna o devalorizare a acestei functii


Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marti ca se opune propunerii premierului Victor Ponta ca presedintele PC, Daniel Constantin, sa devina vicepremier, motivand ca acest lucru ar insemna o devalorizare a acestei functii.
"Noi avem doi vicepremieri care reprezinta cele doua partide majore, cu doi oameni puternici din punct de vedere politic, cu presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, si de acum inainte cu primvice-presedintele Klaus Iohannis, un al treilea acceptat prin conventie pentru ca este presedintele unui partid ceva mai real, mai serios decat PC, care nu are oricum niciun minister si este la rangul de vicepremier ca sa compenseze cumva treaba aceasta si nu are nicio explicatie ca PC sa ofere si el un vicepremier. Asta ar insemna un soi de inflatie, o devalorizare a functiei de vicepremier din Guvern si nu se poate ca noul Guvern sa debuteze prin intrarea in functia de vicepremier de mana a lui Klaus Iohannis cu Daniel Constantin. Asa ceva nu se poate", a spus Antonescu, la Realitatea Tv.
El a subliniat ca nu este un lucru de gluma in ceea ce priveste propunerea ca PC sa aiba o functie de vicepremier.
"Nu este un lucru de gluma. Nu ne jucam cu nasturi. Nu suntem fabrica de vicepremieri. Vicepremieri in structura unui Guvern au fie destinatia administrativa in sensul de a facilita munca de coordonare a primului ministru coordonand anumite ministere sub comanda primului ministru, ajutandu-l in munca aceasta, fie sunt simbolice reflectand componente politice semnificative din Guvern. Nici una nici alta", a spus liderul PNL.
El a precizat ca se va opune in continuare propunerii premierului privind cea de-a patra functie de vicepremier, dar nu din cauza non-relatiei pe care o are cu presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, ci pentru ca aceasta nu are nicio ratiune.
Antonescu a spus ca este de acord ca premierul sa stie pozitia fiecarui partid, dar ca acest lucru se poate face intr-un comitet la care sa participe premierul, cei trei vicepremieri, presedintele PNL si cel al PC.
"Dl prim-ministru a motivat nevoia de a avea cate un vicepremier de la fiecare partid pentru ca sa discute cu dansii la Guvern decizii guvernamentale, sa stie pozitia fiecarui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu presedintele Partidului Conservator, dl Daniel Constantin, intr-un comitet de cinci in care avem prim-ministru si trei vicepremieri si presedintele celuilalt partid nu calitatea de vicepremier iti ofera calitatea de a participa la aceasta discutie si de a expune pozitia partidului tau", a spus el.
Liderul PNL a subliniat ca tara este guvernata si cand au loc negocieri politice.
"Nu se intrerupe guvernarea tarii pentru ca Victor Ponta vorbeste cu Antonescu si cu Gabi Oprea si cu Iohannis", a spus Antonescu.
El a precizat ca PNL nu are nici cea mai mica problema in ceea ce priveste acordarea de mandate pline ministrilor delegati. "Nu ne cramponam in a-i face vreun necaz lui Daniel Constantin, pentru ca nu este treaba lui Daniel Constantin in viata sa devina vicepremier in Guvernul acesta, in altul poate sa devina premier, presedinte, secretar general ONU, dar in acest Guvern noi nu ne batem joc de functia de vicepremier", a completat Antonescu.
AGERPRES/(AS-autor: Florentina Peia)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page