Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Basescu: Îi voi chema pe români în strada daca Guvernul va creste acciza la benzina si motorina


Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara ca nu va semna scrisoarea cu Fondul Monetar International daca in ea apare "electorata" si o singura formulare legata de cresterea accizei la benzina si motorina si va chema oamenii in strada pentru a se apara de marirea accizei.
"Ideea electoratei s-a lansat dupa intalnirea pe care Fondul a avut-o cu mine duminica, adica luni dimineata la o intalnire la BNR, este o idee pe care o critic aceasta legata de ratele pe care le au romanii 1600 de lei. Va asigur ca sunt doua lucruri pentru care nu voi semna scrisoarea cu Fondul: daca apare o singura formulare legata de cresterea accizei la benzina si motorina pentru ca inseamna 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, are nevoie insa Dragnea si Ponta sa arunce catre baronii locali inainte de europarlamentare. Va asigur ca voi face ce n-am facut de cand sunt pentru ca stiu ca e o mare minciuna, eu ii voi chema pe romani sa se apere in strada in mitinguri pentru ca eu pot demonstra si am demonstrat ca nu e necesar, este un abuz, una este sa nu ai bani in buget sa iei niste masuri cum s-au luat in 2010 alta e sa ai banii ca efect al macrostabilizarii si sa impui o taxa ticaloasa. Daca imi apare in scrisoare aceasta electorata categoric refuz semnarea scrisorii pentru ca ea de asemenea este necinstita", a spus Basescu la B1 TV.
Presedintele a mai spus ca Guvernul ar putea sa-l determine sa semneze scrisoarea netrecand cele doua puncte cu care el nu este de acord in document.
"Daca nu apar electorata si cresterea accizei la carburanti in scrisoarea cu Fondul o sa o semnez", a incheiat seful statului.
AGERPRES/(A-autor: Dana Piciu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page