Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Thierry Repentin: România si Franta si-au dat mâna pentru a însoti Republica Moldova pe drumul european


Corespondentul AGERPRES, Florin stefan, transmite: Romania si Franta si-au dat mana pentru a insoti Republica Moldova cat mai curand posibil spre Europa si nu trebuie pierduta nicio saptamana pentru a permite semnarea Acordului de Asociere cu UE cel mai tarziu in aceasta vara, a declarat marti, la Bruxelles, ministrul francez pentru afaceri europene, Thierry Repentin.
 Ministrul francez a reamintit ca a co-prezidat luni, alaturi de ministrul roman de externe, Titus Corlatean, Grupul pentru actiune europeana a Republicii Moldova, tara pe care o considera 'un bun elev pe drumul european', si a subliniat ca 'trebuie facut totul pentru a nu pierde nicio saptamana pentru a permite semnarea Acordului de Asociere cel mai tarziu in aceasta vara'.
Thierry Repentin a adaugat, in cadrul unui briefing de presa din marja Consiliului Afaceri Generale, ca a constatat cu prilejul reuniunii de luni ca exista o vointa puternica a statelor membre de a sprijini R. Moldova in drumul spre semnarea Acordului de Asociere cu UE, respectand ceea ce s-a decis la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, respectiv parafarea acestui document.
'Romania si Franta si-au dat mana pentru a insoti Moldova cat mai curand posibil in Europa. Se pune apoi problema ridicarii vizelor de scurta durata, nu a existat ieri (luni - n.r.) un angajament privind o data, dar exista un consens politic in a spune ca azi conditiile sunt intrunite, data fiind munca ce a fost realizata de guvernul moldovean', a mai spus ministrul francez pentru afaceri europene. El a precizat ca Franta va sprijini liberalizarea regimului vizelor de scurta durata pentru cetatenii moldoveni.
Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din cadrul PE se va pronunta miercuri asupra liberalizarii vizelor pentru cetatenii moldoveni detinatori de pasaport biometric, in conformitate cu o propunere a Comisiei Europene din noiembrie anul trecut.
Luni, ministrul roman de externe, Titus Corlatean, a afirmat la Bruxelles ca 'daca toate lucrurile merg conform calendarului, conform celor stabilite, in cateva luni cetatenii moldoveni vor putea sa circule liber in UE'.AGERPRES/(editor: Ionut Mares)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page