Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DESPRE CAI SI MODALITATI

Marina GLODICIA inceput o saptamana si o zi si chiar o clipa din viata si imediat cat ai clipi trece in uitare sau in amintire. Este adevarat ce spunea Eminescu ca "ai intotdeauna in fata doar ziua cea de azi". Si in rastimpul vietii noastre noi avem doua cai de a "umbla"  pe pamant : cu Dumnezeu sau fara El.  De aceasta alegere primordiala se bazeaza modalitatile de rezolvare a problemelor noastre pamantesti. In trairea sub protectia lui Dumnezeu intra implicit atat viata pamanteasca (ce includ toare nevoile noastre de altfel legitime ca si oameni) cat si vesnicia noastra. Deoarece viata noastra nu se sfarseste cu moartea fizica. Aristotel sustinea ca: „Daca recunosti in om numai omenescul, inseamna ca tradezi omul si-ti daunezi, deoarce prin tot ce e esential in fiinta sa - spiritul - omul este chemat la ceva mai inalt decat numai viata umana".
Este foarte ciudat ca, omul se crede mai intotdeauna suveran in ceea ce priveste viata sa, si nu constientizeaza ca are un Creator si un Tata care asteapta sa se intoarca in bratele Sale sfinte pentru a-l face fericit. Se avanta manat de propriile instincte si moduri  care nu intotdeauna il duc  la succesul scontat.  
Din categoria celor care punea la indoala existenta lui  Dumnezeu am fost si eu o buna bucata de timp in copilarie, dar a fost o clipa cand m-am desteptat, ajungand la concluzia ca fara Dumnezeu viata noastra e o mare tragedie  fara sens. Am studiat in adolescenta filozofia, si am ramas dezamagita profund, pentru ca fraza incepea dintr-un loc si se farsea in acelasi punct si nu m-a putut convinge ca omul este creatia lui proprie. Asadar, dragii mei, prima data am acceptat ca Dumnezeu ne-a creat, apoi jertfa Domnului Isus care mi-a spalat si mie pacatul mare al indoielii si mi-a dat o inima noua care bate pentru ceruri si pentru mantuirea oamenilor care sunt confuzi si alearga pe cai gresite cautand adevarul. De aceea este grea viata fara Hristos si fara Dumnezeu in lume, dragii mei!  Odata ce ai mantuirea sufletului si pacatele iertate, esti liber de pacate si tentatii gresite si traiesti cu bucuria mantuirii,  iar vesnicia iti este asigurata alaturi de Dumnezeu.
Si acum veti zice: bine, bine, dar noi avem aici o viata si vesnicia este departe. Vesnicia este foarte aproape, dragii mei cititori! Avem niste nevoie pamantesti pe care nu le poti ignora. Asa este! Dar Dumnezeu se ingrijeste de noi in chip minunat daca urmam modalitatile corecte de rezolvare ale tuturor problemelor. Daca suntem hotarati sa il urmam pe Domnul Isus in toate momentele noastre atat fericite cat si in cele de grea incercare. Dumnezeu lasa incercarile sa vada daca noi il iubim pe El pentru ceea ce este El sau doar pentru ceea ce ne ofera El, uneori fara sa meritam. Daca suntem in stare de dragoste neconditionata. Deoarece asta este dragostea Lui care o sadeste in noi, daca avem inimile si mintile deschise la Cuvantul Sau. Este greu? Este usor? E cat se poate de simplu!  
Calea fara Dumnezeu este foarte  larga, la indemana si aceasta, pare foarte buna si plina de libertinism, dar s-a dovedit ca ea duce la moartea sufleteasca, la o igonranta fata de divinitate si la pierderea sufletului pentru vesnicie. Este asa ca o "victorie" care a costat mai mult decat ai castigat. Si Biblia spune ca „Ce i-ar folosi unui om daca ar castiga toata lumea si si-ar pierde sufletul? Oare ce n-ar da omul in schimb pentru sufletul sau?"
Sa dea Dumnezeu ca fiecare dintre noi, de la cel mai simplu cetatean si pana la politicienii si conducatorii nostri sa decida, ca incepand din anul acesta sa aleaga calea cu Dumnezeu. Si sa aiba ca deviza insemnul de pe steagul roman: "Nihil Sine Deo", adica "Nimic fara Dumnezeu". Atat familie, cat si politica, si toate actiunile tuturor sa aiba la baza implicatia directa a Lui Dumnezeu! Doamne, ajuta-ne la toti sa nu ezitam niciodata! Sa avem increderea totala in El! Ce inseamna asta?  Sa faci mereu numai voia Lui cea buna, placuta si desavarsita, respectand intrutotul perceptele biblice.
Acum, veti spune unii ca nu sunteti obligati sa credeti, ca respectati unele  legi sau pozitia sociala va confera un fel de statut de mic dumnezeu, ca aveti o educatie buna! Toate acestea nu sunt nimic deoarece numai jertfa Domnului Isus ne poate da libertatea si adevarata demnitate inaintea lui Dumnezeu. Dreptul la alegere il are fiecare, dar chiar daca nu crezi in Dumnezeu, asta nu inseamna ca nu exista. Chiar daca te crezi suveran si mare si tare, asta nu inseamna ca e asa. Fiecare om e doar cate o mana de tarana! Cu ce ne-am putea lauda, oare? Nu am primit totul de la El?
Dintr-o alta ordine de idei, sa ne fereasca Dumnezeu de aluatul fariseic sau mai precis de cel al oportunistilor, in mod special din biserici si din clasa politica deoarece acesta aduce mare prejudiciu caii Lui Dumnezeu si intereselor generale ale societatii. Nu exista lan fara neghina! Nu-i asa? Rar! Si atunci stim ca suntem in diferite stadii de crestere spirituala. De aceea trebuie sa avem o credinta tare si mai ales o incredere de nezdruncinat in Dumnezeu care a facut cerurile si pamantul si care vede totul si nu poate fi mintit, desi unii uita sau ignora acest lucru.
Inchei cu acest minunat gand ca daca toti ne-am intoarce „acasa" la Tatal ceresc, am avea cu adevarat parte de o democratie adevarata si de o viata fericita, deoarece nu putem face nimic fara Dumnezeu! Tot  ce-au realizat strabunii nostri si tot ce facem noi bun e numai prin gratia divina pe care nu o meritam. Fie ca Dumnezeu sa ne scrie cu Mana Sa tuturor istoria vietilor si sa mergem cu El pana la sfarsit ca sa traim vesnicia alaturi de Acela care ne-a creat si ne-a manturit! Cine inca nu L-a gasit sa-L caute din toata inima si El se va lasa gasit!  Viata este o calatorie a sufletului, asadar, alegeti sa o parcurgeti alaturi de Dumnezeu! Doar asa veti fi invingatori adevarati! Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Marina GLODICI
Cluj-Napoca,
26 ianuarie 2014


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page