Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Tableta poate crea un disconfort accentuat la nivelul constiintei - ZBOR BN2 - YR-BNP


 
Nu am abordat subiectul cand era hot, din mai multe motive. In primul rand m-a afectat emotional. In al doilea rand nu e bine sa scrii, fara sa ai cat mai multe date. Asa, sa dai cu barda, e foarte usor. Multi au si facut-o ! Intrebarile, adresate de multi dintre prietenii mei, m-au determinat sa scriu despre acest nefericit eveniment. Si, mai ales, atitudinea de tip securist a celor de la STS. Cu de acum raspopitul general Opris, as putea spune. Dar nu o spun.
Nu cred nici in ruptul capului ca STS nu a dat coordonatele. Asta ar insemna ca acest serviciu secret este total inutil. Ca le-a dat gresit e o alta poveste !
De la bun inceput, nu mi-a placut faptul ca s-a incercat fatis sa se amestece etapele accidentului. Una era caderea aeronavei in sine si cu totul altceva actiunea de salvare a victimelor.
De ce a cazut BN2 - YR-BNP al Academiei de Aviatie din Romania vom vedea cand va fi finalizata ancheta tehnica. Ca avea sau nu avea voie Iovan (anagramat avion, dupa cum imi comunica un amic !) sa zboare, ca ora de zbor comercial costa 335 de euro, ca a fost fotografiata, de Dragos Ciolac, o cucuvea pe coada avionului cu cateva zile inainte de zborul fatal, ca ambii decedati, Adrian Iovan si Aurelia Ion, aveau aceleasi initiale A. I., ca locul era blestemat (anomalie magnetica !?!), ca Iovan a cerut amanarea zborului etc. etc. nu au aproape nicio relevanta. In 1970, un avion An 24 de la TAROM s-a prabusit in aceeasi zona. Am retinut, ca la accidentul din 1970, autoritatile n-au intreprins nici o actiune de cautare timp de 3 zile. Din cei 21 de oameni, 13 au murit la impactul cu muntele, alti 7 au murit inghetand de frig.
Atitudinea, tot securista, insa normala pentru acele timpuri.
Pe mine m-a interesat, din start, reactia si cum au intervenit autoritatile statului pentru salvarea victimelor scapate ca prin minune, in urma caderii navei. Cativa responsabili-iresponsabili si-au dat demisia sau au fost demisi. Cand zic autoritati, ma refer la specialisti. In primul rand. Acesta nu a fost un accident politic. Salvarea cu caracter politic va veni pe la sfarsitul anului. Poate tot cu avionul. Vad ca Demisul national face, deja, antrenamente. Prin Turcia. La politruci putem analiza atitudinea sau lipsa de reactie din acele zile. Ii putem invinovati, pe buna dreptate, ca au pus in posturi de specialitate oameni de paie. Ai partidelor.
Va amintiti cum au fost depuse, pe furis, Sincerele Regrete (sic!) de la presedintele demis! Pentru mine a fost suficienta aceasta atitudine. De sobolan. Orice trancaneala, ulterioara, a fost fara rost. Mass media a fost in tonul ei apocaliptic, cu puternic iz de telenovela. De Ferentari.
Televiziunile noastre se afla, de o buna bucata de vreme, intr-o evidenta cadere profesionala, imoralitatea jurnalistica atingand cotele cele mai de jos posibile. Pentru o tara membra a Uniunii Europene.
E tot mai clar ! Romanii nu au voie la stiri tonifiante, care sa le ridice moralul.
S-a ajuns cu minciuna atat de departe incat medicul Zamfir, datorita caruia nu au fost mai multe cruci in acel loc, a fost considerat de generali un analfabet care a dat, in loc de coordonate, cifrele ceasului afisat pe telefon!
Minciuna a avut, insa, picioare scurte, intrucat un coleg de zbor, declara ca a comunicat autoritatilor pana si locul accidentului. “Chiar eu le-am spus ca suntem la jumatatea distantei a drumului dintre Horea si Belis, undeva pe partea dreapta.” Ce vreti mai mult !?! Tot medicul Sorin Ianceu referitor la imbecilitatile emanate de STS: „In acele momente nu ne-am gandit ca trebuie sa inregistram si noi convorbirile pentru a ne putea justifica.” Corect!
Se petrec lucrurile ca pe timpul comunistilor. Totul ar fi fost in regula daca mureau toti ! Spectacol garantat ! Onoruri militare, salve, tricolorul, discursuri ...
Dar, exista inregistrari, tovarasi ! Nu sunt secrete de stat. De ce nu sunt facute publice ? Te pomenesti ca nici procurorii-anchetatori nu vor avea acces la ele. Sau vor fi trucate. La asta, tare se mai pricep unele servicii ! Sau vor fi clasificate ca la misterioasa rapire a ziaristilor in Irak ! Timp de 50 de ani !
"Basescu nu a vrut schimbarea lui Opris de la STS pentru ca ii este frica de ce ar putea sa spuna acesta cu privire la alegerile din 2009” afirma insusi prim ministrul Ponta ! Stie si pisicul, ce cunoaste o tara intreaga !
In timpul asta, Parlamentul doarme, Guvernul doarme iar dezinformarile curg. In direct, de la microfonul prezidential. Printre sughituri de plans.
Parca am fi la revolutie ! Aceeasi scoala antedecembrista !
Ultima ora !
  Lelea Safta spune ca seful STS-ului a fost pastrat pentru a o scoate pe analfabeta tatei, din nou, europarlamentar. Printre altele. Oricum, se citeste disperarea pe fata Demisului national. Unguent confirma rolul STS !
Ironia sortii ! Un fost securist (Basescu), ajuns presedinte de tara, se intalneste cu un luptator impotriva Securitatii (Gauck), ajuns si el tot presedinte de tara ! Se cam pricepe Lelea Safta si la realitatile istorice!
Le Monde: „Fostii securisti din Romania sunt astazi in parlament, in presa, in administratie”. Parca si Deutsche Welle scrie ceva de realitatea romaneasca !
„O tara cu 19 milioane de locuitori, dar fara dusmani externi, are sapte servicii de informatii” Cu toate astea, nu pot gasi un avion. Asta afirma Washington Post, nu lelea Safta !
Toate bune !
Sergiu Gabureac
VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsm.ass007@gmail.com,
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucuresti - 39
Informatia, o problema ?
O rezolvam impreuna.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page