Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Studentii le cer candidatilor la alegerile europarlamentare sa sustina educatia în mandatele pe care le vor obtine în PE


Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si Organizatia Europeana a Studentilor (ESU) lanseaza marti o campanie adresata candidatilor la alegerile europarlamentare din acest an prin care le cer sa isi asume sustinerea educatiei in eventualele mandate pe care le vor obtine in Parlamentul European (PE).
 Potrivit unui comunicat al ANOSR, campania "Vote for Education" isi propune sa le ceara tuturor candidatilor la europarlamentare din statele UE sa isi exprime sustinerea fata de un set de zece prioritati legate de educatie setate de liderii studentilor din Europa. Printre acestea se numara finantarea educatiei din fonduri publice si cu bugete suficiente, abordarea problemei angajabilitatii absolventilor, sustinerea programelor educationale de la nivel european, mobilitatile studentesti, transparenta decizionala si implicarea studentilor in luarea deciziilor sau aspecte legate de discriminare, rasism ori tendinta transformarii studentului in simplu "client" si a educatiei in "marfa".
ANOSR le va cere candidatilor romani de la europarlamentare sa semneze manifestul adoptat de liderii europeni ai studentilor si sa isi asume public ca vor milita pentru prioritatile acestora in PE. Lista care va cuprinde toti candidatii semnatari ai manifestului din intreaga Europa care vor fi numiti "sustinatori ai invatamantului superior" va fi publicata pe site-ul oficial al campaniei, urmarind sa le arate tuturor studentilor europeni care sunt candidatii care isi asuma ca vor milita pentru prioritatile si nevoile lor.
Prin intermediul acestei campanii, ESU impreuna cu ANOSR si federatiile studentesti din celelalte state membre ale UE isi doresc sa sporeasca participarea tinerilor, indeosebi a studentilor, la votul pentru alegerile europarlamentare si totodata sa aduca subiectul educatiei in atentia candidatilor, in speranta ca acestia isi vor asuma masuri active care sa ajute la dezvoltarea sistemelor de educatie din Europa. AGERPRES/(AS - autor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page