Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul român de Externe s-a întâlnit marti cu vicepresedintele Parlamentului slovac

Ministrul roman de Externe s-a intalnit marti cu vicepresedintele Parlamentului slovac
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut marti o intrevedere cu vicepresedintele Parlamentului Republicii Slovace, Jana Lassakova, precum si cu o serie de parlamentari slovaci, membri ai Grupului de Prietenie Romania-Slovacia, in cadrul vizitei oficiale pe care seful diplomatiei romane o efectueaza la Bratislava, informeaza un comunicat MAE remis AGERPRES.
Foto: AGERPRES FLUX / CRISTIAN NISTOR
"Cu aceasta ocazie a fost evocat nivelul excelent al relatiilor bilaterale, realizandu-se un schimb de opinii extins privind colaborarea romano-slovaca, cu accent pe dimensiunea politica si economica. Avand in vedere afinitatile istorice si culturale dintre cele doua state, a fost exprimata dorinta intensificarii schimburilor si cooperarii culturale, inclusiv in plan educational", precizeaza MAE.
Cei doi oficiali au exprimat interesul pentru intensificarea dialogului si cooperarii parlamentare, atat la nivelul conducerii forurilor legislative nationale, cat si intre grupurile parlamentare de prietenie. S-a convenit astfel dinamizarea dialogului in cadrul adunarilor parlamentare ale diferitelor organizatii internationale.
Potrivit sursei citate, in discutie a fost abordata si situatia minoritatii slovace din Romania si "cadrul legal generos de care aceasta se bucura, care contribuie la protejarea si promovarea identitatii sale culturale, lingvistice si religioase".
Cu aceasta ocazie, ministrul Titus Corlatean a transmis si aprecierea deosebita pentru modul in care autoritatile slovace cinstesc amintirea soldatilor romani care si-au jertfit viata pentru eliberarea teritoriului actual al Slovaciei, in cel de-al Doilea Razboi Mondial. AGERPRES/(AS - autor: Doroteea Purcarea, editor: Florin Marin)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page