Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

N-A VAZUT BRUXELLESUL CE POATE ROMÂNIA!

Radu GOLBAN
Am decis sa candidez la europarlamentare. Independent.

Eu nu voi sta cu mainile in san la Bruxelles. Sunt un roman care s-a dedicat Romaniei si intereselor ei: am spus adevarul chiar si cand era incomod. M-am batut mereu pentru cauza in care am crezut, indiferent de consecinte. De acum inainte, putem lupta impreuna ca sa fim tratati ca parteneri egali in plan european. In cei cinci ani de cand Romania este reprezentata de 33 de europarlamentari nu am auzit de nicio initiativa parlamentara care sa promoveze cu adevarat interesele tarii.

Europarlamentarii nostri au tras sfori politice pentru ca politicienii corupti de la Bucuresti sa ramana in functii. S-au lasat cumparati si manevrati de grupurile de lobby de la Bruxelles, au actionat ca mercenari ai propriilor interese si au uitat de interesele romanilor. Au fost trimise la Bruxelles personaje create in laboratoarele politicii dambovitene care nu ne reprezinta. EBA ne-a facut de ras in Parlamentul European cu discursuri inculte, intr-o limba engleza stalcita, care au facut ocolul lumii virtuale, ca exemplu de prostie extrema la nivelul cel mai inalt al politicii europene. Harnicia sa notorie - cele 1387 de activitati in forurile europene cu care se lauda EBA - este un exemplu de harnicie a prostiei: inutila si fara un scop masurabil. Gigi Becali la fel. Si exemplele pot continua.

IMPLICATI-VA! STRANGERE SEMNATURI PROMOVARE/VOLUNTARIAT (trimiteti mai departe va rog acest mesaj)

Am nevoie de sustinerea voastra pentru a ma lupta, la Bruxelles, pentru a pune pe agenda europeana interesele Romaniei. Un candidat independent pentru Parlamentul European are nevoie de cel putin 100.000 de semnaturi (ATENTIE - pe hartie si nu online!!!) de sustinere pentru inregistrarea candidaturii. Ajutati-ma va rog la strangerea de semnaturi! Oricate puteti (5, 10 sau 1000), sunt binevenite si necesare!

http://radugolban.ro/europarlamentare-semneaza
ACCESEAZA > COPIAZA PE IMPRIMANTA> COMPLETEAZA > TRIMITE LISTA PRIN POSTA!

IMPORTANT! Va rog sa trimiteti listele cel tarziu la sfarsitul fiecarei luni (cel tarziu pe 15 martie) la adresa:

Telesource SRL
Str. Mures 143
300778 Timisoara

Ce vreau sa fac? Pentru cei care doresc sa ma cunoasca mai bine: Cine sunt si ce ma recomanda?

Am un doctorat - pe bune - in economie, un master in studii europene avansate, si pun pasiune zilnic in ceea ce fac. Sunt un roman care s-a dedicat Romaniei si intereselor ei: am spus adevarul chiar si cand era incomod. M-am batut mereu pentru cauza in care am crezut, indiferent de consecinte. Acum sunt gata sa lupt la Bruxelles pentru Romania si romani, si am sase mari prioritati:

G – Germania trebuie sa isi plateasca datoria la Romania


In 2010 am facut dezvaluirea spectaculoasa dar riguros documentata ca Germania are o datorie istorica fata de Romania, de peste 18 miliarde de euro. Cine are datorii la Romania, sa si le plateasca. Daca ar avea acesti bani, Romania nu ar mai avea motive sa se imprumute mai departe, la Fondul Monetar International.

O - Organizarea Romaniei pe baze sanatoase: modelul elvetian
Romania e de peste 20 de ani intr-o continua tranzitie, care ne-a obosit pe toti. Avem nevoie de un model de tara, de un model national. Cred ca Romania poate deveni o Elvetie a Estului, un factor stabilizator, de democratie, echilibru si prosperitate, atat pentru noi, cat si pentru regiune.

L - Libertatea romanilor de a fi stapani in tara lor
Ceea ce se intampla cu retrocedarile abuzive catre straini nu e normal. Romanii merita sa fie proprietari, nu chiriasi in tara lor. Politica abuziva prin care sunt restituite sute de proprietati in Transilvania, de care beneficiaza, in special, Forumul Democrat al Germanilor din Romania, Biserica Catolica, Biserica Evanghelica si ungurii din Transilvania, genereaza cheltuieli „colosale" pentru buget pentru ca, astfel, statul devine chirias in scoli, spitale si universitatii.

B - Blocarea erodarii statului si a refeudalizarii tarii
Eu nu mai vreau baroni locali care sa taie si sa spanzure cand vor ei, care comanda deseori partidelor la Bucuresti. Avem nevoie de o regionalizare dupa cele mai bune modele si practici europene, nu de refeudalizarea Romaniei. Avem nevoie de gospodari moderni, de manageri competenti, nu de smecheri cu
idei feudale. Nu „mergem inainte ca inainte era mai bine"! Nu era!

A - Atragerea de bani europeni, fara furturi si ineficienta
Romania are un numar mare de miliarde de euro de atras, in fonduri europene, de la Uniunea Europeana. E dreptul nostru, de care unii hoti si incompetenti si-au batut joc. Avem nevoie de proceduri simple si clare ca romanii sa poate atrage banii europeni, si de un control adecvat care sa previna furtul.

N - Natiunea trebuie sa iasa din pasivitate, nu suntem colonie
Dupa cum bine spunea Petre Tutea, statul roman actual nu apara bogatiile tarii si nu garanteaza munca natiunii. Eu cred ca romanii trebuie sa ridice capul si sa spuna clar si raspicat ca asa nu mai merge: nici la Bucuresti, nici la Bruxelles. Gata cu bataia de joc, gata cu mirajul Uniunii Europene. Meritam sa fim tratati ca parteneri egali in plan european si meritam o clasa politica mai buna, care sa ne reprezinte cu adevarat, la Bucuresti. Impreuna vom face dreptate! Romania, romanii merita sa fie reprezentati cu adevarat.

-----------------------------------
Numai bine si
Multumesc,
Radu Golban
www.radugolban.ro/ urmareste mereu si pagina oficiala pe Facebook

PS.
Daca vi se pare ca acum sunteti reprezentati extraordinar de europarlamentarii romani, ignorati-ma. Daca nu, promovati-ma, nu aveti nimic de pierdut. Totul de castigat! Revin cu informatii actuale. Neaparat sa trimiteti acest mesaj tuturor prietenilor si cunostintelor dv.
--------------------------------------------------------------------

REVOLTA LA TIMISOARA DUPA CE S-A DECIS CA O STRADA SA FIE BOTEZATA „PETRE TUTEA”

Pe mine Petre Tutea ma inspira /ntr-un mod profund. Citeste mai jos „Manifestul Revolutiei Nationale" din 1935. Sincer, voi vedeti vreo diferenta intre ceea ce a fost in 1935 si ceea ce este astazi? De aceea doresc sa fiu europarlamentar al Romaniei, ca sa spun acestei realitati pe nume.

 "... Intr'un stat, care politiceste e vasal si-si varsa sangele la comanda altora, care etnic e o cloaca internationala si economiceste o colonie, care isi trimite - prin decalaj, concesii, dobanzi - peste granite prinosul brazdei si prisosul muncii, ar fi o nebunie sa muncesti mai mult decat strictul necesar. Statul roman actual nu apara bogatiile tarii si nu garanteaza munca natiunii. Nu, pentru ca nu e sfatul national al Romanilor ci, statul sucursala la gurile Dunarii al burgheziei apusene. Creat cu ajutorul ei, pentru interesul ei, sub sugestiile ei imperative si dupa modelul furnizat de ea - statul acesta nu ne apara pe noi de straini, ci pe straini de noi: siguranta transporturilor, creditelor, plasamentelor, functionarilor lor. Ca'n colonii. De aceia nu e tragere de inima in tara romaneasca. De ce sa ari, sa gandesti, sa alergi - in plus? Pentru cine? Pentru ce? Lumina va fi tot opait, drumul tot carare, casa tot bordeiu. Pentru ca cu banii castigati la noi, finanta internationala cladeste oile la Amsterdam sau Stockholm, iar noi ramanem tot cum am fost, saraci si ursuzi, narcotizandu-ne amarul unei vieti nationale intrate in fundac cu doine melancolice si chiolhanuri abrutizante. Aici e sursa adevarata a indolentei romanesti: in exploatare.

Sa nu ne insele palatele bucurestene: sunt contuarele strainilor. Sa nu ne insele vilele din noile cartiere ale capitalei: sunt ale vechililor. Sa nu ne insele o retea telefonica, o linie ferata, o sosea noua: nu le fac pentru noi si unde ne trebue noua, ci pentru ei si unde le trebue lor. Sa nu ne insele forfota comerciala, economica, financiara, politica: nu noi ne zbatem, ei - ca sa ne suga mai bine. Natiunea romana sta deoparte: deoparte de viata economica, in care nu poate decat sa fie spoliata, deoparte de statul liberalo-democrat, care inlesneste spolierea. Natiunea e in rezistenta pasiva. De aceea se vorbeste in Romania numai cu jumatate de gura si nici-o treaba nu e intreaga. Deaceia tara asta mare si bogata face impresia unei case de vadana: nici pustie si nici vie. De aceea suntem tara lui „a-da, bine-bine, lasa-lasa".

Una dintre ursitoare - nationalismul roman - a fost inselata: in loc de sfat propriu s'a trezit cu tejghea straina. Acest contuar al burgheziei apusene si-al vechililor ei trebue daramat fara zabava si in locul, pe care l-a uzurpat cu silnicie si minciuna, trebuie sa se inalte adevaratul stat al Romanilor, un stat national in care sa se poata munci cu dragoste si elan, un stat al Romanilor in Romania Mare.

Stim ca munca aceasta nu va fi usoara si nici lipsita de primejdii. Pentru ca unii dintre romani au intrat slugi la tejgheaua strainilor. Acesti nemernici paznici politici ai contuarului trebuesc demascati si natiunea deslantuita. Aceasta e dubla datorie a acestui manifest al revolutiei nationale. Stim ca ne asteapta o existenta precara si poate pe multi dintre noi o moarte violenta. Stim ca intram in toiul unei lupte, care va scutura tara ca o vijelie, dar pentru cei care au un crez nu exista nici targuiala, nici rezerva. Vom indura toate mizeriile si ne vom bate in toate luptele, dar nu vom ceda."


Si astazi unde ne aflam? Vrei sa se schimbe ceva? Daca vrei sa schimbe ceva – alege-ma europarlamentar. Aici te poti informa. Nu imi asum intregul manifest ci doar critica lui Tutea la adresa colaborarii Romaniei cu strainatatea.

Daca doresti sa sprijini candidatura lui Radu Golban pentru alegerile Europarlamentare din 2014 te rog sa tiparesti acest formular si sa il completezi.

http://radugolban.ro/europarlamentare-semneaza
ACCESEAZA > COPIAZA PE IMPRIMANTA> COMPLETEAZA > TRIMITE LISTA PRIN POSTA!

Listele de semnaturi se pot trimite DOAR prin posta (legea nu permite email fax sau online), pana la data de 15 Martie 2014, la urmatoarea adresa:

Telesource SRL
Str. Mures 143
300778 Timisoara

Te invit sa imi citesti programul: http://radugolban.ro/europarlamentare-agenda
Hai sa ne conectam pe Facebook: https://www.facebook.com/Golban.Radu
AICI POTI DONA: http://radugolban.ro/europarlamentare-donatie
Te invit sa semnezi pentru candidatura mea:
http://radugolban.ro/europarlamentare-semneaza
ACCESEAZA > COPIAZA PE IMPRIMANTA> COMPLETEAZA > TRIMITE LISTA PRIN POSTA!

Cele bune,
Radu Golban

---------------------------------------------------------------

DESPRE RADU GOLBAN
„Nascut roman, din parinti romani, dar intr-o zona de remarcabila armonie multietnica pentru cadrul balcanic inconjurator, dr. Radu Eugen Golban si-a trait copilaria in Romania, adolescenta in Germania, dupa care s-a stabilit in Elvetia.
Cu o asemenea experienta diversa de viata si o formatie intelectuala si profesionala complexa, dr. Radu Eugen Golban nu a devenit un european de nicaieri, un „om fara umbra”, ca eroul literar al lui Adelbert von Chamiso.
Ramane atasat asa cum se cuvine fiecareia din tarile in care s-a format si afirmat, beneficiaza de – si onoreaza – cetatenia germana si romana, la St. Gallen, unde locuieste impreuna cu familia.
Pe Radu Eugen Golban, doctorul in economie si master in studii europene avansate, autor de carti, studii si articole de presa, romanii l-au redescoperit, firesc si senzational, cand, in 2010, a facut dezvaluirea spectaculoasa dar riguros exacta si documentata, ca Germania are o datorie istorica fata de Romania, de peste 18 miliarde de euro.
Observator atent al scenei europene, se disociaza lucid de euforiile si deziluziile, mistificarile si derapajele constructiilor comunitare, fara a respinge proiectul unei Europe cu adevarat Unite, care sa tina seama de interesele tuturor partenerilor.
Protagonist activ al vietii publice romanesti, evalueaza argumentat si nonpartizan – inclusiv in carti, in presa scrisa, la tv si in mediul academic si universitar – traseul devenirii Romaniei in complexa si solicitanta etapa istorica pe care o traverseaza tara de la “socialismul real” la democratie si economie de piata.
Si-ar dori o Romanie cu o menire si un mesaj asemanatoare, in aceasta parte a continentului, celor prin care Elvetia s-a consacrat in centrul Europei ca factor stabilizator, de echilibru si intelegere.”

Corneliu Vlad

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page