Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Românii care calatoresc în strainatate primesc atentionari prin SMS din partea MAE


Cetatenii romani care calatoresc in strainatate primesc atentionari prin SMS din partea MAE, informeaza un comunicat al diplomatiei romane remis marti AGERPRES.

Potrivit sursei citate, MAE a inceput o campanie de constientizare a opiniei publice in ceea ce priveste necesitatea respectarii conditiilor de sedere legala in Japonia, din 16 ianuarie, prin care cetatenii romani primesc pe telefonul mobil, la intrarea in Japonia, un mesaj cu urmatorul continut: 'Perioada de sedere legala fara obligativitatea de a detine viza pe teritoriul Japoniei este de maximum 90 de zile. Telefonul Ambasadei Romaniei este +81334790311'.

"In contextul in care s-a constatat in ultimul timp o crestere a numarului cetatenilor romani care au fost arestati in strainatate pentru trafic de droguri, in special in state in care pedeapsa capitala nu a fost abolita, MAE a decis transmiterea unui mesaj de atentionare, prin SMS, cetatenilor romani care calatoresc in tari in care legislatia locala prevede pedeapsa capitala pentru infractiunile legate de droguri. In acest caz, mesajul transmis este urmatorul: 'In acest stat infractiunile legate de droguri sunt sanctionate cu pedeapsa capitala. Nu transporta pachete pentru altii! Acestea pot contine droguri!'", se arata in comunicatul MAE.

Serviciul de alerta prin SMS a fost dezvoltat de Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Consular, in parteneriat cu companiile de telefonie mobila de pe piata romaneasca, inca din octombrie 2012. AGERPRES/(AS - autor: Doroteea Purcarea, editor: Antonia Nita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page