Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

DACA NU ERA DESFIINTATA UNITATEA DE VÎNATORI DE MUNTE DIN APUSENI 

Maria Diana Popescu, Agero

 

Intr-un sistem profund viciat, Tara are inca eroi. Eroi ai faptei! Eroi ai ideilor extraordinare! Semn ca nu e totul pierdut. Motii aceia, oameni obisnuiti, dar cu suflet generos si constiinta, au salvat cinci vieti in tragicul accident aviatic. Poate daca nu era desfiintata unitatea de vinatori de munte din Apuseni, toti ocupantii avionului prabusit pe virful de 1300 de metri, ar fi fost in viata. La incorporarea Armatei Romane in Pactul nord-atlantic (N.A.T.O.) s-a considerat ca Romania nu mai are nevoie de „Vinatori de munte”. Iata, Romania avea nevoie! Erau arma de elita a Ostirii Romane! La fel s-a procedat cu AVIASAN, o institutie deosebit de eficienta in transportul cazurilor de urgenta. Guvernele au pierdut controlul realitatii romanesti. Un asemenea eveniment arata ce are si ce nu are sistemul. Ce pot si ce nu pot minuitorii lui. Am ajuns in punctul unde nimanui nu-i mai pasa de factorul „Om”. Institutiile statului nu fac decit sa-si regleze conturile intre ele, sa se auto-disculpe si sa se acuze una pe alta. Grav este ca cei care le conduc, le joaca pe degete, fara fi trasi la raspundere. Statul plateste de pomana mii de institutii parazite. Avem pe teritoriul tarii intre 14-15 mii de institutii de control, create anume pentru purtatori de serviete, incompetenti si lipitori de afise electorale, ale caror retributii ajung pina la zece mii de euro lunar.

 

Statul de drept in piramida erorilor

 

Un numeros si sofisticat aparat de stat, in care investim banii nostri, a esuat in mod evitic. Statul de drept a intrat de ani buni in pauza de masa. De 24 de ani, mereu aceeasi, mereu prezenti, mereu vigilenti cu fotoliul pe care-l detin, nu doresc, practic, sa reorganizeze, sa reeficientizeze statul de drept, rotindu-se periodic intr-un cerc vicios, nociv natiunii. Preocupare lor este cum, si prin ce fisuri sa mai ciuguleasca, potrivit apetitului. Cum sa foloseasca politic esecurile institutionale. si le-au folosit optim. Printr-un „lant al slabiciunilor” au construit si intretin o uriasa piramida a erorilor. Penetrarea politica generalizata a sistemelor a dus la disfunctionalitati majore. Numeroase exemple arata o realitate ingrijoratoare. Clientela politica a luat in prizonierat institutii intregi, facindu-le „functionale” intereselor lor si nefunctionale pentru cetateni. In institutiile publice, apartenenta politica a luat locul meritocratiei, generind divergente majore, lipsa de comunicare si de adaptare la realitate. S-au infiintat departamente peste departamente, ministere peste ministere, doar ca sa se calce reciproc pe bataturi. La conducerea acestora fiind numiti, ca sa nu li se raceasca fotoliile, cei demisi sau demisionati din ierarhii superioare. Fara pregatire de specialitate si, mai grav, fara legatura cu domeniul. Ei sint „vesnici”. Nu vor sa dispara de pe scena! Se metamorfozeaza.

 

Drama din Apuseni a fost transformata in rafuiala politica

 

E suficient sa ne gindim la accidentul aviatic din Apuseni. Daca ar fi fost vorba de un interlop, un politician sau un milionar, operativ, nu in sase ore (inadmisibil!), mijloacele moderne aflate in dotare ar fi localizat zona prabusirii avionului. Cu toate ca avem pirghii specifice ca stat membru NATO, iar la Deveselu ne tragem de sireturi cu tehnologia americana, rateul institutiilor implicate este la fel de dramatic ca si pierderea celor doi. Grav este ca drama din Apuseni a fost transformata in rafuiala politica. Problemele sistemice sint mereu trecute cu vederea, iar domeniile tehnice continua sa fie populate si alimentate cu intrusi si clienti politici la limita incompetentei, care in afara de santaj, coruptie, furt, minciuna publica perpetua, de linsarea adversarilor, de lupta pentru pastrarea puterii, nu sint capabili de altceva.
Avem nevoie de patrioti in sensul monumentalitatii, potriviti sa reporneasca motoarele morale ale statului. Toleram un sistem care i-a trimis pe romani intr-o directie fatala. Din veniturile umilitoare ale romanilor se storc perpetuu bani pentru intretinerea acestui sistem profund viciat. Numai in ultimii zece ani Codul Fiscal s-a modificat de 120 de ori, spre disperarea platitorilor de taxe. Acum, iata, vine o noua propunere de modificare a acestui act normativ, care pretinde cresteri ale unor taxe, dar si mai multa birocratie. Domnilor guvernanti si parlamentari, taxati-va propriile interese, propria ignoranta si incompetenta, taxati-va minciuna, fariseismul, coruptia si actiunile daunatoare Romaniei si veti aduce venituri semnificative la bugetul de stat. Cu aceste sume romanii s-ar scutura de saracia impusa de voi!

 

La Putere, nimeni cu adevarat de-al poporului

 

Cum se nasc aceste legi strimbe pentru natiune? Simplu. Pe parlamentari nu-i intereseaza ce hirtii sint supuse dezbaterii si aprobarii in plen! Majoritatea dorm, citesc ziarele, fac orice altceva, iar cind se trezesc din somn ridica mina mecanic si voteaza fara sa stie ce. Daca nu ar mai fura, daca nu ar mai insela, dezinforma si manipula, daca nu ar mai deturna adevarul de la sens, daca ar respecta legile si poporul, am crede ca s-au imbolnavit. Lenin, ala al lor, a zis, parca: „toata puterea in miinile sovietelor”? Ei cu Puterea si cu lupta perpetua pentru ea si pentru os, noi, cu somnul democratic, cu visele lui si cu marea  „generozitate” capitalista. La putere nu vad pe nimeni cu adevarat de-al poporului. Pentru popor. Din lupta intre „grei” ne alegem cu zgomotul de fond si ne mai miram ca ne-au ingenuncheat capitalistii autohtoni si straini. Ne-au aruncat demnitatea si nivelul de trai la canalele din fata Parlamentului! In Romania „democratica”, impostura si lipsa de competenta se instaureaza mandat dupa mandat, in urma votului popular si a modificarii Constitutiei, careia i-au creat niste ferestre pacatoase. Pe acolo a patruns hotia prezenta acum oriunde: de la Guvern pina in rindul cersetorilor, de la Parlament pina in banci, de la factura de energie pina la rezervele naturale, de la banii „europeni” la fast-food, de la taxe si impozite pina in piete si mai departe, mai grav, pina la terenurile agricole ale Patriei, date aproape pe degeaba strainilor. Cu hotii autohtoni cine sa se ia la trinta ? Eroii de la Pungesti nu vor reusi fara sprijinul majoritatii!

 
Maria Diana Popescu, Agero

Sursa: www.agero-stuttgart.de

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page