Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Comandantul de pe urma al omenirii - "OMUL faradeLEGII"


Istoria lumii a avut un inceput si va avea un sfarsit.  Intre timp familiile si-au avut parintii lor, triburile si-au avut nababii lor, popoarele si-au avut fiecare imparatii si regii lor, mai incoace si-au avut secretarii lor generali, presedintii lor sau cum mai dorim sa le zicem. Si mai spre timpurile noastre, grupuri de popoare s-au unit sub acelasi sceptru. Niciodata insa pana acum, omenirea intreaga nu a avut o singura capetenie care s-o reprezinte.  Conform profetiei Sfintelor Scripturi acest lucru va avea loc in preziua sfarsitului, de fapt in preziua revenirii pe pamant a Domnului nostru Isus Christos, care va fi conform promisiunii Sale "Ma voi intoarce".
In certificatul de nastere al acestui comandant unic va fi scris numele sau conform caracteristicii lui, si anume "OMUL faradeLEGII", 2 Tesaloniceni 2, 3. Acest personaj planetar al ultimelor zile este numit de unii impropriu ANTICRIST ca prim impact scripturistic, dar pe de-adevaratelea in planul secund de inteles, pentru ca cine este impotriva LEGII EXISTENTEI data de Christos este ANTICRIST, adica impotriva Lui. Sfanta Scriptura aduce parca pe neasteptate sub privirile noastre profilul acestui personaj ciudat, pe care il numeste "OMUL faradeLEGII", si dupa cate faradelegi au loc in lume astazi, n-ar trebui sa ne mire ca el isi pregateste INTRONAREA ca celebrare oficiala. Desi nu este numit profetic "OMUL Faradelegilor", nu inseamna ca nu este SI asa, ba chiar inseamna ca este mai mult decat asa. Lumea este plina de "oameni ai faradelegilor" in fel si chip. De am numara fie si numai "demnitarii" ei corupti, statisticile ne-ar uimi. Cat se ucide, cat se fura, cat se desfraneaza, cat se dispretuiesc parintii de catre copii, - ca sa amintim doar partea LEGII cu implicatii sociale imediate - este de necrezut. Pentru "noutestamentarii" de Scripturi care s-ar simti lezati de cele de mai sus, amintesc faptul ca aceste "faradelegi" (la plural), sunt despre "iubirea de aproapele", "porunca cea noua" evanghelica, la singular. "OMUL faradeLEGII, este unul, unicat, care va primi orice putere politica, financiara si religioasa, sub o forma juridica de punere a "legii" sale omenesti impotriva LEGII lui Dumnezeu. De fapt, puterea aceasta planetara, "i se va da". Scriptura zice: "I s-a dat putere" (Apocalipsa 13, 15-17) de decizie nelimitata nu asupra unui neam sau popor sau uniuni de neamuri sau popoare, ci "TOTI, mici si mari, bogati si saraci, slobozi si robi si NIMENI sa nu poata cumpara sau vinde..." Crede cineva ca omenirea mai poate supravietui cu fiecare trib, neam, popor avandu-si legile si faradelegile proprii?  Tribunalele nu mai fac fata avalansei de probleme ilegale. Daca "legile" omenesti nu tin cont de LEGEA DIVINA, la ce ne putem astepta? Vanzoleala juridica biciueste lumea. Legile sunt contestate si uneori pe buna dreptate sociala. Altele noi, cat de noi? Altele altfel, cat de altfel? Si curand se va ajunge la apogeul faradelegilor, si ca o salvare a democratiei gresit inteleasa, va fi propus "OMUL faradeLEGII", in aplauzele multimilor catre "fericirea" in care fiecare va face ce va dori.
Ca acest lucru se va intampla repede, este bazat pe Scriptura cea Sfanta care totdeauna si-a implinit zicerile, prezicerile, si pe legile omenesti care si ele zic dar se dezic de la o zi la alta. Apogeul va fi atins in ritmul tehnicii, care in ultimul secol a aruncat la gunoi mileniile. In marea "babilonie" din lume, si ea profetica, va fi nevoie de o "ORDONANTA de URGENTA" planetara, de o "LEGE MARTIALA" globala, cum vorbesc oamenii de legislatie, de la care "NIMENI", asa cum e profetizat nu se poate sustrage. Ori, ori.
Personajul acesta sinistru, apocaliptic, va promulga o lege a omului impotriva LEGII lui Dumnezeu. O analiza atenta a denumirii sale profetice ne este suficienta pentru intelegere. "OMUL" - e vorba deci de o fiinta umana investita cu putere de decizie globala, iar "faradeLEGII" - e vorba de o singura LEGE, LEGEA lui Dumnezeu.  El nu va fi pentru incetarea "faradelegilor", ci pentru eludarea LEGII.
 
Suntem in terminologie juridica si este de observat ca de fapt AOMUL faradeLEGII" face o "lege a faradeLEGII". EL nu va incerca sa domneasca peste omenire "oricum", ci prin "abolirea "LEGII" si prin implementarea "Legii faradeLEGII". Are si "faradeLEGEA" legea ei? Absolut. Sfanta Scriptura zice despre "legea pacatului si a mortii", iar OMUL faradeLEGII mai este numit "fiul pierzarii", dupa cum in sens pozitiv avem termenul scripturistic "LEGEA SLOBOZENIEI" aratand spre "libertate" si nu spre "restrictivitate".
Puterea de functie prin investitura planetara ii va da acestui personaj profetic dreptul juridic de a legifera marele DECRET de MOARTE, "... si sa faca sa fie omorati toti CEI CE NU..."!
Acest tablou profetic ce se profileaza a se arata catre omenire, nu are rostul de a infricosa pe cineva, dar daca cineva isi va mari "temerea sfanta" prin cele spuse ca se vor intampla, nu este rau.
Repede de tot va dispare de pe scena omenirii "OMUL faradeLEGII", caci tot Sfanta Scriptura zice:  "... pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii Sale, si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale", 2 Tesaloniceni 2, 8.  Confruntarea dintre "OMUL faradeLEGII" si "Domnul LEGII" nu se poate incheia decat asa.

Benone Burtescu


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page