Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul Titus Corlatean l-a primit pe ambasadorul statului Kuweit la Bucuresti


Ministrul de Externe, Titus Corlatean, l-a primit marti pe ambasadorul Statului Kuweit la Bucuresti, Mubarak Mohammed Faleh Al-Suhaijan, caruia i-a urat succes la inceputul mandatului, asigurandu-l de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe in desfasurarea activitatii sale in Romania, se arata intr-un comunicat al diplomatiei romane remis AGERPRES.

Foto: AGERPRES FLUX/ALEX TUDOR

seful diplomatiei romane a afirmat ca "misiunea ambasadorului kuweitian se desfasoara sub auspiciile favorabile ale aniversarii, in acest an, a 50 de ani de relatii diplomatice bilaterale, prilej cu care a evidentiat interesul activ pe care Romania il acorda dezvoltarii relatiilor cu Statul Kuweit".

"Cei doi oficiali au trecut in revista stadiul si perspectivele dialogului politico-diplomatic, exprimand dorinta intensificarii contactelor pe aceasta linie. O atentie particulara a fost acordata cooperarii economice in domenii de interes comun: investitii, energie (inclusiv din perspectiva capacitatilor de pregatire de catre universitatile romanesti de experti in acest domeniu), infrastructura, resurse minerale, agricultura, turism.

seful diplomatiei romane a evidentiat avantajele pe care Romania le prezinta sub aspectul coridoarelor de transport si a conectarii sale, prin intermediul Dunarii si a portului Constanta, cu Centrul si Vestul Europei, bazinul Marii Negre si bazinul Marii Mediterane, cu deschidere spre marile rute trans-continentale, cum ar fi Noul Drum al Matasii. Totodata, a subliniat avantajele pe care le prezinta pentru investitorii extra-europeni, inclusiv kuweitieni, decizia recenta a Guvernului roman de a facilita accesul pe teritoriul Romaniei a persoanelor care beneficiaza de vize Schengen", se arata in comunicatul MAE.

In acelasi context, cei doi demnitari au trecut in revista cadrul juridic bilateral, accentuand importanta actualizarii acestuia pentru dinamizarea relatiilor bilaterale in ansamblul lor. Totodata au fost evocate obiectivele de cooperare in plan multilateral, inclusiv "in ceea ce priveste sustinerea reciproca de candidaturi in cadrul organizatiilor internationale".

Ambasadorul Mubarak Mohammed Faleh Al-Suhaijan a subliniat interesul deosebit al autoritatilor kuweitiene pentru amplificarea relatiei bilaterale in toate domeniile relevante. AGERPRES/(AS - autor: Doroteea Purcarea, editor: Florin Marin)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page