Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

UPDATE Traian Basescu: Victoria Nuland a venit sa transmita un mesaj legat de statul de drept din România


Presedintele Traian Basescu a afirmat marti ca Victoria Nuland a venit la Bucuresti in calitate de "emisar" al Guvernului SUA, iar mesajul pe care ea l-a avut de transmis a fost legat de statul de drept.
"Vizita doamnei Victoria Nuland a fost tratata de unii ca o vizita pentru a ne felicita la 10 ani de la intrarea in NATO sau o vizita ca sa ne bata pe spate. Vreau sa va dau mesajul exact si corect: este un mesaj care trebuie sa-i ingrijoreze pe romani si in egala masura pe politicieni si nu ma joc cu vorbele, cu atat mai mult stiu ca in cateva minute ele vor fi in toate cancelarii. In primul rand, doamna Nuland nu a venit nici in calitate de asistent al secretarului de stat, nici in calitate de subsecretar de stat si nici in calitate de turist, calitatea dansei a fost de emisar al Guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios. si acesta a fost legat de statul de drept din Romania, care incepand din vara anului 2012 este continuu pus sub semenul intrebarii", a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni.
El a subliniat ca UE si SUA au "investit enorm din banii cetatenilor lor pentru ca institutiile statului roman sa functioneze similar cu cele din orice alt stat de drept".
"Acest lucru ni se reproseaza in momentul de fata", a aratat seful statului.
Traian Basescu sustine ca majoritatea parlamentara a recidivat fata de momentul de cumpana din vara anului 2012, pe care l-a catalogat un "atac brutal" asupra statului, si ca de aici pleaca problema.
"Atunci a fost un atac brutal la statul de drept, toata lumea a sperat ca dupa alegeri acest lucru nu se va mai repeta si, totusi, actuala putere a demonstrat ca nici prin cap nu-i trece sa revina la un comportament care sa consolideze statul de drept. Dimpotriva, comportamentul politic al actualei majoritati a fost de subrezire continua a statului de drept. Acesta este motivul pentru care Guvernul Statelor Unite a decis sa trimita un emisar la Bucuresti. si vreau sa intelegeti foarte bine: ceea ce a constatat emisarul Victoria Nuland nu ramane in biroul domniei sale, se distribuie in tot sistemul politic al Statelor Unite si in toate institutiile importante, de care tine relatia Romania - Statele Unite, de la Casa Alba pana la Parlament, putere, opozitie, structuri de securitate s.a.m.d", a afirmat seful statului. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page