Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ministrul Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu membrii comunitatii stiintifice românesti din Statele Unite


Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, s-a intalnit in cadrul vizitei pe care o intreprinde in Statele Unite ale Americii cu personalitati din mediul academic si din sectorul de cercetare american, provenind din Romania, precum si cu studenti romani, intr-un eveniment gazduit de Ambasada Romaniei din Washington DC.

Potrivit unui comunicat de presa al MEN remis luni AGERPRES, Mihnea Costoiu a prezentat cercetatorilor si profesorilor romani prezenti la eveniment noile oportunitati pe care Romania le poate oferi cercetatorilor si studentilor romani din strainatate.

Totodata, in cadrul discutiilor au fost dezbatute solutiile prezentate de ministru pentru utilizarea potentialului romanesc din strainatate in folosul dezvoltarii mediului stiintific romanesc, precum si pentru reducerea fenomenului de brain-drain.

Demnitarul roman si-a aratat increderea ca, printr-un efort comun, prin colaborari si mai ales prin performante si solutii reale, Romania poate sa isi accentueze avantajul competitiv, atat in domeniul academic, cat si in cel al cercetarii stiintifice.

La randul lor, invitatii prezenti la eveniment si-au exprimat interesul atat fata de noua directie a strategiilor de dezvoltare si inovare implementate in Romania, cat si fata de potentialul de a derula proiecte in parteneriat bilateral cu universitati din tara noastra.

"Dezbaterile au urmarit si identificarea unor modalitati concrete prin care activitatea stiintifica a cercetatorilor romani din strainatate sa aiba impact asupra initiativelor strategice din Romania", sustine comunicatul de presa.

In cadrul evenimentului, ministrul Mihnea Costoiu i-a oferit o diploma de excelenta domnului profesor Eliot Sorel, profesor universitar in cadrul Universitatii George Washington si membru permanent al Asociatiei Medicale Americane, membru al Colegiului American al Psihiatrilor si membru distins permanent al Asociatiei Psihiatrice Americane.

La reuniune au fost prezenti cercetatori si cadre didactice afiliate unor institutii precum George Washington University, Georgetown University, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, American University, Smithsonian Institute, Naval Research Laboratory, Center for European Policy Analysis. AGERPRES (AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page