Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Sute de romani ii scriu lui John Kerry sa sprijine lupta anti-coruptie si statul de drept in Romania

Sute de romani ii scriu Secretarului American John Kerry felicitandu-l ca a trimis-o pe Subsecretara Victoria Nuland in Romania sa "discute cu oficiali guvernamentali intarirea statului de drept". Cu aceeasi ocazie, sutele de semnatari ai scrisorii ii solicita Secretatului Kerry sa puna si mai mare presiune pe politicienii romani pentru “a respecta separarea puterilor in stat, statul de drept si independenta justitiei”.

Initiativa a fost inceputa de un grup de romani-americani preocupati de ceea ce se intampla in Romania, fiind sustinuta de zeci de organizatii si ziare romanesti din Statele Unite.

Pentru referinta, postam integral la sfarsitul acestui comunicat scrisoarea in engleza adresata Secretarului de Stat John Kerry.

Semanturile de adeziune si sprijin a acestei initiative se strang la adresa: http://www.petitionbuzz.com/petitions/nomorecorruptioninro

Petitita este deschisa romanilor din toate colturile lumii, orice roman preocupat si revoltat de coruptia din tara fiind invitat sa o semneze si, de asemenea, sa o dea si altora sa o semneze.

“Este momentul sa aratam Departamentului de Stat si lumii intregi ca si noua, romanilor, ne pasa de eradicarea coruptiei din Romania, nu numai occidentalilor”, au declarat initiatorii acestui demers.

Comentarii din partea initiatorilor acestui demers

“Tinand cont de climatul politic actual, vizita subsecretarului american Victoria Nuland se anunta extrem de interesanta. In calitate de romani care traim pe continentul nord American, si care urmarim cu atentie si interes ce se intampla din punct de vedere politic la Bucuresti am considerat necesara aceasta luare de pozitie, dorind astfel sa transmitem un mesaj de protest si totodata de suport din partea comunitatii romanesti. Suntem convinsi ca Departamentul de Stat american va taxa ca si pana acum derapajele politice ale actualei clase politice aflate la guvernare. Prin aceasta scrisoare vrem sa ne aratam sustinerea fata de recomandarile pe care administratia americana le va face politicienilor romani, si poate in acest fel, acestia,  vor intelege ca noua romanilor din diaspora ne pasa de ce se intampla acolo si ca diplomatii americani ne reprezinta in mod direct si pe noi romanii din SUA”, a spus Marian Petruta, Presedinte North American Romanian Press Association (NARPA)

"Ne-am dori ca pana astazi dupa-masa in Romania, adica dimineata in Washington DC, pe cand se trezeste Secretarul Kerry sa avem peste 1.000 de semnaturi stranse on-line. Am arata in felul acesta ca in doar cateva ore s-au gasit cel putin 1.000 de romani in jurul lumii care sa ia atitudine impotriva coruptiei din tara", a spus Pr. Chris Terhes, Presedinte Romanian Greek-Catholic Association.

"Facem pe aceasta cale un apel la mass-media din Romania sa ne ajute sa mediatizam aceasta scrisoare pentru ca, prin semnaturile stranse, sa-i aratam atat Secretarului Kerry cand si Subsecretarei Victoria Nuland ca si romanii sunt impotriva coruptiei si le pasa de tara lor", a adaugat Pr. Terhes.

“Nu in ultimul rand, invit pe aceasta cale liderii politici din Romania sa citeasca mai jos cateva dintre comentariile lasate de cei care au semnat pana acum scrisoarea catre Secretarul Kerry. Cer acesti oameni imposibilul daca isi doresc o Romanie fara corupti si fara coruptie?” a concluzionat Pr. Terhes.


Comentarii din partea semnatarilor
“My grandfather died listening to Radio America, praying God that Americans come to save Romania from the clutches of Bolshevik communism. I now beg U.S. to help Romania to fight corruption made by our nomenklatura, communists, Securitate and KGB!” - Mihaela Cartis, Bucuresti
“FELICITARI romanilor din America ca ne ajuta sa luptam impotriva acestor corupti din Romania. Va multumim sincer!” - Maria Petra, Romania
"Coruptia e pentru nevertebrate" - Lungu Andrei, Iasi
"Sunt roman,deci imi pasa." - Nedelcu Mihaita Alin ROMA
"Imi pasa; Sunt contra coruptiei" - Apostol Petre Florin, Bucuresti
"Sustin petitia si dezavuez coruptia" - Ioan Greceanu, Bucuresti
"DA, imi pasa. DA, sunt impotriva coruptiei la orice nivel" - Maria Viorel Bucuresti
"Sint total de acord. Avem nevoie de sprijin puternic in lupta impotriva coruptiei!" - Aldea Oana, Bucuresti
"YES, I DO CARE!" – Marian Stas, Bucuresti
"I hate corruption! And in my country this is happening at a very high level" - Pulpea Roxana bucharest
"Coruptia ne otraveste toata viata." - Voinea Ioana Buzau
"Vreau respectarea justitiei! Vreau un stat de drept solid! Vreau ca parlamentarii corupti sa-si primeasca pedeapsa!" - Cretu Corina, Vaslui
“Si eu sunt mpotriva coruptiei din Romania” - Chirita Lucica, Italia
“Romanilor le pasa!” - Liza Olteanu
“Nu mai vreau coruptie.” - Ciobanu Anamaria, Tg Jiu
“Va rog sa sprijiniti lupta impotriva coruptiei.” - Marius Rada, Timisoara
“Stop corruption” - Geanina Dobra, California
“Sincerely, Thank you!” - Liliane Molda, Santa Cruz
“No more corruption in Romania!” - Cristian Mihai, Nitu Bucharest
“Si mie imi pasa” - Lucian Dan Zalau, Salaj
“Vreau o clasa politica curata!” - Tafta Dorel, IT

-----------------------------------------------------------------------

January 8, 2014

The Honorable John Kerry
Secretary of State
Department of State
2201 C St NW
Washington, DC 20521


Dear Mister Secretary:

We write you on behalf of many Romanian-Americans, as well as Romanians across the globe, to thank you for sending Assistant Secretary Victoria Nuland to Romania to discuss with senior government officials about strengthening the rule of law in the country.

The Romanian politicians attempted recently to breach the rule of law by voting immunity for themselves, so it would become virtually impossible for authorities to charge them for corruption.  In addition, they tried to pass a law granting amnesty for the corrupt politicians currently being tried or already imprisoned.  These attempts deeply concern all of us here and our family members back in Romania.

There are many examples in the world showing that no country can provide a good life and future for its people if it is led by a corrupt political class that wants to be above the law. Indeed, this is what a majority group of the Romanian politicians is trying to do.

We want a Romania where everybody is equal before the law regardless of that person’s social or political position.

Our communities share the same concerns as the State Department did about this new development in Romania and we fully support the position expressed by the US Embassy in Bucharest and to OSCE in this regard.

We urge you, therefore, to put even more pressure on the Romanian officials to respect the separation of powers, the rule of law, and the independence of the judiciary.

Thank you Mr. Secretary for your attention and for helping preserve the democracy in Romania.

Sincerely

-----------------------------------------------------------------------

Lista completa a semnatarilor poate fi accesata la adresa:
http://www.petitionbuzz.com/petitions/nomorecorruptioninro

Semneaza, share pe Facebook si email mai departe

###


2014/1/9 Romanian Greek-Catholic Association <info@rogca.org>


http://www.rogca.org/a24-Sute-de-romani-ii-scriu-lui-John-Kerry-sa-sprijine-lupta-anti-coruptie-si-statul-de-drept-in-Romania.aspx


contact media: Pr. Chris Terhes | cterhes@gmail.com | +1-714-746-0623Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page