Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Corlatean a discutat cu Netanyahu despre o sedinta comuna de guvern si proiectul ELI de la Magurele


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut marti, la Ierusalim, o intrevedere cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, cei doi oficiali discutand despre realizarea, la Bucuresti, in 2014, a unei reuniuni comune de guvern, precum si despre participarea cercetatorilor israelieni la proiectul ELI - Extreme Light Infrastructure de la Magurele.
"In cadrul discutiilor, cei doi demnitari au apreciat nivelul foarte bun al dialogului politic si diplomatic romano-israelian. De asemenea, a fost reiterata hotararea celor doua parti pentru impulsionarea relatiilor bilaterale, pe multiple planuri, in formatul reuniunilor comune ale guvernelor roman si israelian, preconizandu-se ca urmatoarea runda sa aiba loc la Bucuresti, in 2014. Ministrul Titus Corlatean si premierul Benjamin Netanyahu au discutat oportunitati de dezvoltare si aprofundare a cooperarii sectoriale, cele doua parti urmand a acorda prioritate domeniilor investitiilor, precum si cercetarii si dezvoltarii, respectiv high-tech", transmite marti diplomatia de la Bucuresti, intr-un comunicat de presa remis AGERPRES.
Conform sursei citate, partea israeliana a exprimat interes pentru oferta romana de a participa la proiectul ELI - Extreme Light Infrastructure. Ambele parti au subliniat rolul comunitatii israelienilor originari din Romania la dezvoltarea si promovarea relatiilor bilaterale intre cele doua state.
seful diplomatiei romane a subliniat importanta facilitarii regimului de obtinere a vizelor pe termen lung pentru oamenii de afaceri si studentii romani care sunt interesati sa activeze in Israel, ceea ce ar contribui la dezvoltarea si mai ampla a cooperarii economice si tehnico-stiintifice intre cele doua tari. Partea israeliana a manifestat disponibilitatea de a aborda de o maniera pozitiva reglementarea acestei chestiuni, noteaza MAE.
Totodata, cei doi oficiali au realizat un schimb de opinii aprofundat cu privire la dosarele regionale, cu accent pe negocierile israeliano-palestiniene, precum si cu privire la evolutiile in plan international, exprimand, cu acest prilej, disponibilitatea de consolidare a cooperarii la nivel multilateral", se mai arata in comunicatul MAE. AGERPRES/(autor: Florin Marin)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page