Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Madrid: Cinci documentare completeaza proiectiile din cadrul Zilelor filmului românesc


In cadrul celei de-a patra editii a Zilelor filmului romanesc la Madrid, Institutul Cultural Roman din capitala spaniola a pregatit ceea ce este considerata noutatea de anul acesta: o selectie de cinci documentare care vor fi proiectate incepand de miercuri, 18 decembrie, la Filmoteca spaniola.
Dintre acestea, patru vor putea fi vazute in premiera de publicul din Spania: 'In numele primarului", in regia Ancai Hirte, "Afacerea Tanase. Leapsa pe murite", de Ionut Teianu, "Aici...adica acolo", de Laura Capatana Juller, "Dupa tacere - ceea ce nu e rostit nu exista?", de Vanina Vignal. In plus, va fi putea fi vazut si filmul "Un gand, un vis, Doyle... si-un pix", regizat de Bogdan Ilie-Micu, deja selectionat si proiectat la Festivalul D´A din Barcelona.
Acest ciclu de film romanesc este organizat in fiecare an incepand din 2010 si a intrat pe agenda culturala a iubitorilor de cinema din Madrid, bucurandu-se si de sprijinul unor cunoscuti critici de film. Editia din acesta an, care se va incheia la 30 ianuarie 2014, se desfasoara in colaborare cu Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), Mediapro Entertainment Romania, Festivalul de Film de Autor din Barcelona - D´A si cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Societatii Autorilor Romani din Audiovizual (DACIN SARA).AGERPRES/(AS - autor: Ruxandra Constantinescu, editor: Mihaela Toth)
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page