Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Casa Alba respinge ideea negocierii cu Edward Snowden


Casa Alba a respins luni ideea unei negocieri cu Edward Snowden in schimbul documentelor furate de fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) a SUA si a cerut intoarcerea acestuia in Statele Unite, unde este inculpat pentru spionaj, informeaza AFP.
'Pozitia noastra nu s-a schimbat' in cazul lui Snowden, refugiat din vara in Rusia, tara care i-a acordat azil temporar, a explicat purtatorul de cuvant al presedintiei americane, Jay Carney.
El a fost solicitat sa prezinte un punct de vedere dupa declaratiile facute la postul de televiziune CBS de un agent al NSA. Acesta din urma, Rick Ledgett, a afirmat in interviul difuzat duminica dupa-amiaza ca, 'din punct de vedere personal', ar fi favorabil negocierilor cu Snowden cu scopul de a recupera documentele in cauza.
Jay Carney a subliniat ca Ledgett si-a exprimat o 'opinie personala'. El a reamintit ca Edward Snowden a fost 'inculpat pentru ca a divulgat informatii secrete', fapt ce constituie un presupus 'delict federal'.
Snowden 'trebuie sa se intoarca in Statele Unite cat mai repede posibil' pentru a raspunde acestor acuzatii si 'va beneficia de o deplina protectie' constitutionala, a adaugat Carney.
Fostul colaborator, care din vara a provocat furtuni succesive odata cu dezvaluirile cu privire la amploarea programelor de supraveghere ale NSA, indeosebi vizand tari aliate ale Statelor Unite si liderii acestora, ar fi sustras aproximativ 1,7 milioane de documente.
Pana in prezent, 58.000 dintre acestea au fost transmise presei, potrivit redactorului-sef al cotidianului britanic The Guardian. AGERPRES/(AS - editor: Alic Mirza)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page