Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (1106)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

Intr-un ritm allegro, dar nu "ma non troppo", spre a nu trezi la realitatea zilnica cei peste 314 milioane de locuitori ai fostelor State Unite ale Americii, populatia globului fiind deja lamurita de stadiul alarmant de degradant la care a ajuns acest fost bastion al democratiei mondiale, mesianica faptura isi continua nestingherita politica de transformare a Americii intr-o societate distopica, de tip Orwellian si care, conform documentarului "2016 Obama's America", al comentatorului politic, Dinesh D'Souza, va fi imposibil de recuperat, tara indreptandu-se nestingherit spre autodesfiintare, victima unor debite care nu vor putea fi acoperite vreodata si la cheremul adversarilor politici. Ceea ce se intampla curent in America era de neconceput, inainte de acea zi fatidica de Marti 4 Noiembrie, 2008, zi in care "Vox Populi" nu a fost, cum era normal, "Vox Dei", ci total diametral opus.
Platon, aceasta cerebralitate de exceptie, a lasat omenirii inegalabila capodopera "The Laws", care traseaza liniile directoare ale stabilirii ordinei intr-o lume reala. Tot Platon a sugerat ca este esential sa inoculezi in tineret disciplina, onestitatea si responsabilitatea. Din nefericire, liberalii, socialistii si tot felul de organizatii fara o ideologie clara-precisa si-au lansat propria lor agenda, ajungandu-se la stadiul ca marea majoritate dintre putinii cerebrali ramasi, nu mai recunosc unde a juns America sau "Quo Vadis America". Nimeni dintre pretinsii politicieni, n-au auzit de istoricul francez Alexis de Tocqueville, care ne-a spus ca "America va rezista pana in ziua in care Congresul va descoperi ca poate corupe poporul cu banii publici-The American Republic will endure until the day Congress discovers that it can bribe the public with the public's money". Cand peste 100 de milioane de americani traiesc din "banii publici", dintr-o forma de ajutor social, predictiile lui Alexis de Tocqueville privind sfarsitul Americii s-au adeverit, tara fiind condusa de legi utopice, care nu pot genera decat rezultate dystopice.
 Constiinta ma obliga de a-i cere scuze lui Frank Zappa, pentru obiectiile mele la afirmatia lui ca "America este o tara a legilor; prost scrise si aplicate aleatoriu-America is a country of laws; badly written and randomly enforced". Frank baby, ai avut perfecta dreptate. Ocupantul biroului oval este preocupat mai mult de problemele legate de propria-i imagine-propria-i adorare, i se dedica ode, osanale, in anumite scoli i s-au dedicat imnuri, iar Jamie Foxx, de altfel un actor de prestigiu, a exclamat textual: "Our Lord and Savior, Barack Obama!-Domnul si Mantuitorul nostru, Barack Obama". Asta in timp ce, tot in USA, in statul Tennessee, un judecator a emis o decizie judecatoreasca, prin care a cerut unei familii sa schimbe numele copilului, Messiah, motivand ca acest nume apartine de drept unei singure persoane. Sper sa nu se fi gandit la Titanicul Pontifus Maximus!?!
 Nu, nu suntem in Uganda lui Idi Amin Dada, Congo lui Mobutu Sese Seko Nbenga Za Va Banga, Coreea De Nord a lui Kim Ir Sen sau urmasilor lui, ci suntem  in America lui Barack Hussein Obama, dominata de noua lege, introdusa de bande de tineri de culoare, si numita Knockout, populatia alba - polar bearing - fiind lovita pana la faza de inconstienta; victimele sunt cuprinse indiscriminatoriu intre 13 si 80 de ani. Deci, asta este noua America! Pentru a avea o relevanta asupra acestor bande de huligani, care,  intr-o societate normala ar fi supusi unor procese de reeducare - personal optez pentru Booth Camp (tabara de instructie) la un U.S Marine Corps sau U.S.Navy-Navy Seal- U.S. Census Bureau, comunica urmatoarele informatii: 73% din tinerii de culoare provin din familii cu un singur parinte, reprezinta 63% din totalul sinuciderilor, 71% din totalul tinerelor insarcinate, 85% din totalul tinerilor aflati in detentie, 90% din totalul celor fara locuinta-homeless, 71% din totalul celor care au renuntat la orice forma de scolarizare. Nu inteleg care este ratiunea ca mesianica faptura nu aloca mai mult timp acestei probleme, fara precedent in istoria USA. Sa fie o problema de ordin genetic, fara putinta de rezolvare. Memoria ma duce in urma cu 20 de ani, mai exact la 25 August, 1993 cand Amy Biehl, o tanara americana, alba, posesoarea unei burse Fulbright a fost ucisa in orasul Gugulethu, din Africa de Sud. Surprinzator, Amy se afla in Africa de Sud pentru a lupta impotriva politicii de apartheid, pentru a suporta cauza populatiei de culoare-negrilor si pentru a studia drepturile femeilor africane; Amy a fost omorata cu pietre, dupa care a fost injunghiata de mai multe ori, in final s-a...  dansat pe trupul ei neinsufletit de catre tineri negri. Din nou, Omar Kayyam, filosof persan (1040-1123): cand ti "se -ntinde o mana", "’nainte de-a o strange, gandeste-te ca poate te va lovi ’ntr-o zi". Trist de adevarat! In nota generala, faptasii sunt in libertate, adeverindu-se veridicitatea celor ramase de la C Tullius Cicero: "legile sunt bune nu atunci cand sunt respectate de toti, ci cand sunt facute pentru toti". Ce pretentii sa am la cei din Gugulethu, cand nici cei din Washington nu respecta acest postulat juridic! Recent, unchiul mesianicei fapturi, Onianga Omar Obama, aflat ilegal in America de peste 43 de ani a primit permis de sedere permanenta in USA!?! Foarte probabil si matusa titanicului, aflata intr-o situatie similara, va beneficia de acelasi tratament al justitiei titanicului persoanj; asta in timp ce, zilnic sute de ilegali sunt deportati.
Unde s-a ajuns a fost caracterizat magistral tot de Winston Churchill, inca din  anul 1949, cu referire la Ernst Bevin, ministru de externe al Regatului Unit al.... :"He is wrong, wrong in his facts, wrong in his mood, wrong in his method and wrong in the result, and no one has been proved by events to be more consistently wrong; it is a policy of folly, fatuity, and futility the like of which it is not easy to find in modern experience - el este gresit, gresit in faptele sale, in starea lui de spirit, gresit in metoda, in rezultat si a fost dovedit de evenimente sa fie constant gresit; este o politica de nebunie, prostie si inutilitate greu de gasit in experienta moderna".
Cu tot acest dezastruos palmares, care intr-o societate normala, statuata pe principii democratice te-ar califica pentru impeachment - inlaturare din functie, minti mai putin ordonate cer ca mesianica faptura sa poata avea mai mult de doua mandate, ca sa fim siguri ca America se va autodesfiinta ... iar amendamentul 22 la Constitutia Americana sa fie abrogat!!! Pentru refamiliarizare, va redau in "plain English" acest amendament: "No person shall be elected to the office of President more than twice... " Cand in eseurile anterioare am anticipat acest lucru, foarte probabil, multi dintre dumneavoastra ati crezut ca fabulez.
Pana ce sa ne dumirim, desi personal am indreptatite dubii sa cred acest lucru, autorul acestei propuneri regasita numai in Zimbabwe-le lui Robert Mugabe, este Jonathan Zimmerman, profesor de historie si educatie la Universitatea din New York. Cu asemenea profesori, care ne invata si istorie si, chipurile, ne mai si educa, nu mai ma mir ca avem "bombe inteligente si studenti neinteligenti".

A.C. Ton
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page