Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Ganduri din Saptamana Patimilor

Daca, citind cele de mai jos, veti spune ca imi asum pretentii de cugetator, va veti insela amarnic, desi titlul va ofera tentatia. Sunt doar un umil Ortodox, care CREDE, mai presus si mai inainte de orice, in Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Asa cum, cu siguranta, multi altii au facut-o, ma intrebam si eu daunazi, ce ar fi lumea astazi, daca Fiul nu ar fi fost rastingnit de neamul omenesc. Pentru ca, asa cum bine predica recent Sfintia Sa, parintele Cornel Avramescu, eu l-am omorat pe Isus Hristos, si tu, si tu, si el, si ea, noi toti!" Sigur, Tatal l-a trimis sa moara, pentru a ne oferi noua Iertarea pe care, pana atunci, omenirea nu o avea. Dar daca oamenirea ar fi CREZUT dintr-u inceput ca Fiul este Una cu Tatal si ar fi REFUZAT sa implineasca proorocirea si nu l-ar fi omorat, ce ar fi urmat?

Cred ca El ar fi continuat sa propavaduiasca CUVANTUL, sa ne arate CALEA, sa ne invete ADEVARUL si sa ne intoarca la VIATA vesnica pe care am pierdut-o prin pacatul originar. Veti spune ca tocmai de aceea trebuia sa moara, ca sa ne ofere toate acestea, pe care, dupa cum stim, ni le-a si oferit prin moartea Sa! Da, dar cat de dulce ar fi fost primirea tuturor acestora, fara a-L fi ucis pe EL! Si n-ar fi trebuit ca, de doua mii de ani, in fiecare Saptamana a Patimilor, sa-I plangem moartea pentru ca, a treia zi, sa ne bucuram de Invierea Lui.

Daca omenirea ar fi fost capabila sa inteleaga ca El este Domnul Dumnezeul nostru si nu L-ar fi rastignit, toate vor fi fost asa precum ne cerea El si ne-am fi bucurat de fiecare zi data fara umbra pacatului, iar El, dupa o vreme, dupa ce ne va fi aratat CALEA, dupa ce ne va fi invatat ADEVARUL si dupa ce ne va fi intors la VIATA, ar fi urcat inapoi la Tatal, fiind Una cu El si cu Duhul Sfant.

Sa-mi fie ingaduit ca, in aceeasi nota, sa va citez o scurta poezioara a uneia din surorile mele, scrisa pe vremea cand actualul presedinte Basescu era ministru la transporturi iar Parlamentul era in Dealul Mitropoliei (va dau aceste amanunte pentru a va usura intelegerea alaturarilor alegorice "basescu-drumul si "escu-mitropolie") si o Ruga din acelasi autor:

Daca unu-ar fi-ndraznit, cand Isus era pe cruce,

Sa se scoale din genunchi si in brate sa-L apuce,

Astazi n-am cersi la escu, in deal la mitropolie,

N-ar mai hotara basescu, drumul care sa ne fie;

Ne-am hrani chiar din Lumina, dupa Legi de Armonie

Si Iubirea ne-ar fi Calea, si-Adevarul, Vesnicie.

 

Ruga

Doamne, Creator Desavarsit,

Daruieste-ne Iertarea Ta,

Pentru toate cate le-am smintit.

Doamne Bun, Te rog, nu ne lasa,

De la noi inca nu-ntoarce Fata,

Lumineaza, sa putem vedea

Calea, Adevarul, Viata,

Ca e Vremea sa Le stim urma.

Vasile Parascan

Long Beach

In Duminica Floriilor, 2009

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page