Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Colaps moral egal Colaps economic

Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

„Cine este inteleptul, care sa priceapa, si cui a grait gura Domnului, ca sa spuna pentru ce a pierit tara si a fost arsa ca un pustiu, incat nimeni sa nu mai treaca prin ea? Si Domnul a raspuns: „Pentru ca au parasit Legea Mea, pe care le-am pus-o Eu, si nu au ascultat glasul Meu, nici nu s-au purtat cum le poruncea acel glas. (Ieremia 9:12-13).

(Continuare din numarul precedent)

In1908, Decembrie 28, - Messina Reggio-Calabria, Iatalia - peste 123, 000 morti. Romania in secolul trecut a fost cutremurata de peste 108 cutremure, cel mai puternic fiind cel din 1977, Martie 4,, - Vrancea - 1,578 morti. Conform institutului de Cercetare Geologica al USA s-a ajuns ca mai mult de 3 milioane de cutremure sa miste pamantul anual. Peste 8,000 seisme pe zi sau unul la fiecare 11 secunde. Privind statisticele de mai sus, vazand, inca odata ce s-a petrecut in anii 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, in comparatie cu anii 1901 - 2002, consider ca nu poti fi indiferent.

Uragane, Cicloane, Inundatii

La fel, iata, Sf. Scriptura, care vorbeste, din partea lui Dumnezeu, prin proorocul Iezechul, zicand: „De aceea asa zice Domnul Dumnezeu: Iata, Eu, in mania Mea, voi slobozi furtuna mare, ploaie potopitoare voi varsa in urgia Mea si in mania Mea va cadea grindina pustiitoare" (Iezechil 13,13)

In 2008, Mai 3, - ciclonul Nargis - peste 190 kmiora, cu valuri de peste 6 metri, era la ora editarii articolului un bilant de peste 150,000 morti si disparuti. Una din cele mai izolate tari din lume, Myanmar, fosta Birmania, o populatie de 24 milioane locuitori, sub regim militar foarte dur, condusa 46 de ani de junta militara, a fost lovita pe nepregatite de ciclonul Nargis, si foarte greu a acceptat ajutor international, marind astfel numarul victimelor.

2007, Noiembrie, - Banglades - peste 3300 morti. 2007, Iunie - Septembrie, - inundatii, - Nepal, India, Banglades - peste 3,200 morti si 25 milioane fara adapost.

2005, August - Uraganul Katrina - peste 1800 de morti. 1998, Octombrie 26 - Noiembrie 4, - uraganul Mitch a lovit Honduras si Nicaragua omorand peste 11,000 si lasand peste 2,5 milioane fara adapost. 1975, August 5, - fluviul chinez, Yangtze - peste 85,000 morti. 1971, Hanoi - Vietnam - ploi torentiale care au omorat peste 100,000 de oameni. 1970, Noiembrie 13, - ciclonul Bhola - delta Gange - Banglades - peste 500,000 de morti declarati oficial. Dar s-au estimat peste 1 milion de morti. 1931, Mai - August - inundatii in China - peste 4 milioane de morti.

Epidemii si foamete

Sa trecem tot Sf. Scriptura sa prezinte, mai intai, din partea Marelui nostru Dumnezeu, care zice: „Asa zice Domnul de acestia: Iata, voi trimite asupra lor sabie, foamete si ciuma si-i voi face ca smochinele cele stricate care, de rele ce sunt, nu se pot manca,"(Ieremia 29,17). „Si voi trimite asupra lor sabie, foamete si ciuma, pana vor pieri din tara pe care le-o dadusem lor si parintilor lor" (Ieremia 24,10). De ce toate acestea? Pentru ca au tagaduit pe Dumnezeu, precum tagaduiesc pe Dumnezeu oamenii de astazi, dupa Scriptura care zice: „Au tagaduit pe Domnul si au zis: "El nu este si nenorocirea nu va veni asupra noastra; si nu vom vedea nici sabie, nici foamete! (Ieremia 5,12).

Si iata, ca nenorocirea din cauza faradelegilor a venit. De exemplu: In anul 2007 s-a ajuns ca peste 3,5 milioane de copii sa moara in fiecare an de foame ori din cauza calitatii rele ale alimentelor si insuficienta de mancare, ceea ce inseamna aproape 10 mii de copii mor zilnic de foame! Cresterea pretului la orez si grau produce o crestere a numarului de persoane care mor de foame sau din lipsa alimetatiei se imbolnavesc si mor.

Din 1900 pana in prezent - Malaria omoara peste 1 milion de oameni in fiecare an. 1980 pana in prezent - peste 65 de milioane de oameni au murit de SIDA si infectati cu HIV. 1984 - 1900, - in Etiopia peste 1 milion de oameni au murit de foame. 1965 - 1967, - seceta in India a omorat peste 1,5 milioane de oameni. 1957 - 1958, - gripa asiatica a omorat peste 2 milioane de oameni. 1921 - seceta din Rusia a omorat peste 5,21 milioane de oameni. Lenin desi era o catastrofa atat de mare a refuzat sa recunoasca dezastrul ce nu-l putea controla! 1918 - 1919 - gripa spaniola a omorat peste 20 milioane de oameni. Cu adevarat te sperii!!! Iar Mantuitorul Iisus Hristos, ne descopera, zicand: „Ce zic voua, zic tuturor: Vegheati! (Marcu 13,37).

O ultima Statistica a ciumii Sida.

„Raspunzand, Iisus le-a zis: Vedeti sa nu va amageasca cineva. Caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt Hristos, si pe multi ii vor amagi. si veti auzi de razboaie, ... Caci se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie si va fi foamete si Ciuma si cutremure mari pe alaturi. Dar toate acestea sunt inceputul durerilor" (Matei 24,4-8).

Si acum iata, adeverirea prevestirilor cu care ne-a prevenit Mantuitorul Hristos cu privire la sfarsitul lumii (cf. Matei 24,3). In luna Iunie 2008, Federatia internationala a Crucii Rosii si Semilunei Rosii a dat raportul situatiei nenorocirilor din lume. Crucea Rosie a analizat detailat o nenorocire extrem de complexa - ciuma Sida.

Printre mai multe exemple s-a prezentat Kenia, unde peste 3 sute de mii de oameni s-au refugiat in timpul violentelor dupa alegeri in tabere de refugiati. Imediat reprezentanti ai Crucii Rosii au actionat rapid pentru identificarea si tratarea imediata a purtatorilor de SIDA din taberele de refugiati. Se estimeaza peste 34 de milioane de oameni cu HIV, incluzand peste 3 milioane de copii! Numai in anul 2007 au fost infectati peste 4 milioane de oameni din care 420 mii au fost copii! SIDA este o ciuma relativ noua, care se raspandeste cu o viteza mai mare decat se poate trata. Sida este una din ciumele vremurilor din urma.

Toate cele prevestite de Mantuitorul le vedem cu ochii in zilele noastre cum se adeveresc, ca urmare a necredintei si faradelegilor popoarelor. De exemplu: Cati antihristi se ridica azi, zicand, ca ei sunt Hristos si atatia sunt amagiti! Ori, cate vesti de razboaie se aud si cum se ridica neam peste neam si cati mor de foame si de diferite ciume (boli) in lume ce nu se pot trata! Cati mor in uraganele si cutremurele de pamant.

De mentionat

In lumina Sfintelor Scriptiuri, prin care Domnul Dumnezeu reveleaza standarele de viata omenirii, colapsurile economice si de viata in diferite dezastre naturale sunt urmarea colapsurilor morale, in urma necredintei, a pacatelor si faradelegilor omenirii.

Mantuitorul Hristos in urmatoarele Scripturi lamureste cauzele colapsurilor si a dezastrelor cu pierederea de vieti omenesti, zicand: „Si erau de fata in acel timp, unii care-I vesteau despre Galileienii al caror sange Pilat l-a amestecat cu jertfele lor. Si El, raspunzand, le-a zis: Credeti, oare, ca acesti Galileieni au fost ei mai pacatosi decat toti Galileienii, fiind ca au suferit acestea? Nu! Zic voua, dar daca nu va veti pocai, toti veti pieri la fel. Sau cei optsprezece insi, peste care s-a surpat turnul in Siloam si i-a ucis, ganditi, oare, ca ei au fost mai pacatosi decat toti oamenii care locuiau in Ierusalim? Nu! Zic voua: dar de nu va veti pocai, toti veti pieri la fel." (Luca 13:1-5).

Asadar, cauza nenorocirilor din Scripturile de mai sus, a fost ne intoarcerea la pocainta dupa caderea in pacate si faradelegi. Mai mult, Mantuitorul i-a prevenit pe cei ramasi, care nu erau mai putin pacatosi decat cei cazuti, zicandu-le: „... Dar de nu va veti pocai, toti veti pieri la fel" (Luca 13:5).

Colapsuri morale si economice in vremurile noastre

Colapsuri Morale. Viata noua in Hristos, cu perspectiva vietii eterne, ce s-a zidit in popoarele crestine si in atatea suflete, de la o margine a pamantului la cealalta, vreme de 19 secole, a inceput sa se distruga, treptat, odata cu secolul 20 al vremurilor moderne, ajungand in vremurile acestea ale globalizarii la scoaterea filosofiei idialiste, a teologiei si moralei crestine din educatie. Pentru ca, astfel, omul sa mearga in viata fara Credinta in Dumnezeu, Creatorul Sau.

S-a ajuns la legalizarea pacatului Sodomei si Gomorei, (a homosexualitatii) din partea guvernelor in tarile avansate ale lumii, si la casatorii intre fiinte umane de acelasi sex, si la pacatul avortului etc! Toate acestea sunt pacate strigatoare la cer! Ele aduc colapsuri morale si caderea omului din standarele de viata cu inalta tinuta morala. Asa omul nu mai vrea sa auda de legea morala cu valorile ei, ci sa fie lasat sa traiasca in imoralitate dupa simturile sale pervertite de la adevarul natural si divin. Urmarea unei astfel de vietii aduce tot felul de boli in viata oamenilor care nu se pot trata.

Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page