Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mesajul Secretarului de Stat, Stejarel Olaru cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni


Dragi romani de pretutindeni,

Celebram in ziua Sfantului Andrei, ocrotitorul spiritual al Romaniei, Ziua Romanilor de Pretutindeni, o sarbatoare dedicata identitatii si valorilor romanesti.
In numele institutiei pe care o conduc, doresc sa va multumesc pentru eforturile extraordinare pe care le depuneti pentru a mentine unitatea comunitatilor romanesti de peste hotare.
Ingaduiti-mi sa va rog sa ramaneti increzatori in misiunea noastra comuna de a pastra identitatea lingvistica, culturala si spirituala a romanilor din intreaga lume. Sunteti o parte foarte importanta a intregului numit Romania. Acolo unde va aflati, reprezentati si purtati mai departe identitatea romaneasca.
Romania se gandeste la romanii de pretutindeni incercand sa sprijine cat mai multe din proiectele acestor comunitati. Ne bucura faptul ca aveti atat de multe initiative si va manifestati, cu mandrie, identitatea culturala in scoli, biserici, prin reviste, prin emisiuni radio si TV.
Cred ca, impreuna, putem sa depasim prejudecatile, sa ne dovedim valoarea si onestitatea, sa ridicam privirea si sa spunem cu mandrie ca suntem romani, ca vorbim si simtim romaneste.
Si, pentru ca astazi este ziua voastra, o sarbatoare a unitatii tuturor romanilor, sper ca aceste momente sa ne apropie, sa ne aminteasca de lucrurile pe care le avem in comun si, mai mult decat orice, sa ne aduca in suflete bucuria si mandria de a fi roman.

La multi ani, romani de pretutindeni!

Stejarel Olaru

Secretar de stat, Departamentul Politici pentru Romanii de Pretutindeni

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page